FunX

Deze internationale hiphopfans reisden af naar WOO HAH! x Rolling Loud

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Deze internationale hiphopfans reisden af naar WOO HAH! x Rolling Loud

Tienduizenden hiphopfans komen dit weekend samen in de Beekse Bergen voor WOO HAH! x Rolling Loud. Op het festivalterrein lopen niet alleen Nederlandse bezoekers rond, maar ook muziekliefhebbers die uit andere landen zijn afgereisd om J. Cole, Future of Roddy Ricch te checken. De volgende internationale bezoekers vertelden FunX hoe ze het Nederlandse festival ervaren.

Quote

"Ik speelde trompet in het 'sorkest' van sor, het was geweldig!"

Diogo (22)

Malu en Freda, 20 (rechts)

Malu, Freda en hun vriendinnen komen uit het Duitse Keulen en studeren in Nederland. "Het is onze eerste keer op WOO HAH! en we vinden het tot nu toe heel leuk." Freda's favoriete artiest op de line-up is J. Cole. "Maar ik kijk ook uit naar het optreden van Baby Keem. Ons favoriete optreden van gisteren was van Trippie Redd." Ook Malu vond die show goed. "Hij is heel cute."

Over de mensen en de sfeer van het festival is de groep zeker te spreken. "Er zijn veel jongens hier. Iedereen is heel vriendelijk, vooral op de camping. Als we aan het eten zijn, zeggen voorbijgangers 'eet smakelijk' en groeten ze ons. Dat is heel leuk", vertelt Freda. Ook Malu is onder de indruk. "Toen we gisteren vast stonden in de menigte bij de show van Playboi Carti was er een jongen die ons beschermde. Zonder hem hadden we het echt niet overleefd."

De meiden hebben het idee dat ze Nederlandse jongens inmiddels goed kunnen herkennen. "Het is moeilijk te beschrijven, maar het is gewoon de vibe. Lang, haar met gel en de manier waarop ze zich kleden", vertelt de groep. "Ik vind het wel leuk", aldus Malu.

De camping is voor de vriendinnen een nieuwe ervaring. "We zijn heel onvoorbereid gekomen. Tot vrijdag hebben we nog lopen stressen en we hadden niet echt tijd om iets te regelen. We hebben een tent, maar Freda heeft niet eens een slaapzak." Van slapen komt het niet echt. "We hebben onze tent ook op de warmste plek van de hele camping gezet waar constant de zon schijnt", lacht Malu. "We willen volgend jaar weer komen als de line-up goed is, maar dan komen we beter voorbereid!"

Woo Hah

foto: FunX

Luca en Jef, 18 en 17

"We zijn hier voor het eerst op WOO HAH!", vertellen Luca en Jef. Het is de eerste keer dat de jongens uit België überhaupt op een festival zijn. "Het is supertof en de artiesten zijn echt heel goed." Playboy Carti is hun favoriet. "En Trippie Red en Ken Carson waren ook goed." Vooral het optreden van die laatste is Jef bijgebleven. "Ik trok zijn aandacht. Ik deed m'n armen voor m'n borst en toen keek hij naar me en deed hij hetzelfde terug. Dat was echt een goed momentje."

Nederlandse rappers vallen bij de vrienden ook in de smaak. "Van ADF Samski ben ik wel fan", aldus Luca. "En Joost Klein heeft wel de sfeer gezet", vult Jef aan. "Er is sowieso een goede sfeer hier. Ik denk dat het beter is dan in Amerika, als ik daar filmpjes zie. En er zijn veel mensen uit verschillende landen, dat is ook leuk."

De jongens slapen met twee andere vrienden op de camping. "Er zijn veel mensen, maar het is wel chill", vertelt Luca. "Het was een zeer korte nacht, er is niet veel geslapen", aldus Jef. "Maar we komen sowieso volgend jaar weer!"

Woo Hah

foto: FunX

Diogo, 22 (rechts)

"Het is de eerste keer dat ik op WOO HAH! ben en ik vind het geweldig", vertelt de Portugese Diogo. Hij maakt deel uit van het 'sorkest' en heeft net opgetreden met sor op de mainstage. "Ik speel trompet. Het publiek was geweldig en het was een van de beste ervaringen ooit."

De sfeer van het festival bevalt Diogo goed. "Ik ben hier met m'n schoolgenoot. Nederlandse mensen zijn geweldig." Ook de line-up spreekt hem aan. "Ik hoopte dat ik morgen J. Cole kon zien, maar we gaan straks alweer naar huis. Misschien koop ik last-minute nog tickets. Maar het Rolling Loud-festival is volgende week ook in Portugal met een paar van dezelfde artiesten. Als er volgend jaar weer goede artiesten naar Nederland komen, kom ik weer terug naar WOO HAH! hier."

Woo Hah

foto: FunX

Ster advertentie
Ster advertentie