Naar homepage
FunX

Najib Amhali over zijn jeugd: "Iedereen had schoolmelk, behalve Najib"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Najib Amhali over zijn jeugd: "Iedereen had schoolmelk, behalve Najib"

Najib Amhali vertelt veel over zijn persoonlijke leven in zijn theatershows, maar vanaf vandaag kun je daar nog meer over lezen in zijn biografie. Daarin vertelt hij namelijk openhartig over zijn jeugd, waarin hij het niet altijd even makkelijk had. In Start met Fernando vertelde de comedian een paar van die anekdotes uit zijn nieuwe boek. "Iedereen had schoolmelk, behalve Najib. Want daar moest je geld voor hebben."

Geen geld voor melk

Bij Najib en zijn drie broertjes thuis hadden ze het vroeger niet breed. Maar hij bedacht slimme manieren om daarmee om te gaan, zo ook bij het schoolmelkprobleem. "Er was natuurlijk iemand die die melk moest uitdelen en als je dat deed, mocht je zelf een pakje opdrinken. Dus dat deed ik! Soms dronk ik er dan wel twee op..." Najib vertelt dat hij zich soms wel schaamde als zijn ouders iets niet konden betalen wat vriendjes wel hadden. "Die schaamte heb ik op een gegeven moment wel overwonnen, maar het is me wel bijgebleven."

Magische krachten

Najib vertelde nog een opvallend verhaal. Namelijk over wanneer hij zijn vriend en collega Roué Verveer voor het eerst meenam naar zijn oma in Marokko. "Mijn oma is van de alternatieve geneeswijzen. Zij gelooft dat de zwarte man magische krachten heeft." Toen Roué op bezoek kwam, vroeg Najib hem dan ook om zijn hand op haar oma's hoofd te leggen, om haar zo te 'genezen'. Roué wist natuurlijk niet goed wat hij daarbij moest zeggen, dus begon hij maar een liedje te zingen. "Ik vroeg daarna: oma, hoe voel je je? En ze zei: stukken beter!'"

Najib Amhali: Mijn oma dacht dat Roué Verveer magische krachten had

Ster advertentie
Ster advertentie