FunX

Eljero Elia doet aangifte na racistische tweet en ernstige bedreigingen

foto: YouTube: FC Utrecht
  1. Newschevron right
  2. Eljero Elia doet aangifte na racistische tweet en ernstige bedreigingen

De terugkeer van Eljero Elia op de Nederlandse velden begint niet zo feestelijk als de voetballer gehoopt had. Zowel de nieuwe speler van FC Utrecht als zijn kinderen werden door een anoniem persoon bedreigd en racistisch bejegend op Twitter. Elia besloot meteen aangifte te doen. De voetballer vertelde er meer over in Start met Fernando.

Presentatie

Elia maakte zich klaar voor zijn presentatie bij FC Utrecht toen hij ineens de dreigtweet te zien kreeg. "Niemand wilde het in eerste instantie tegen mij zeggen", vertelt de voetballer. "Op een gegeven moment kwam mijn zaakwaarnemer naar mij toe. Die zei: 'Kom even naar mij toe als je klaar bent.' Ik vroeg hem wat er aan de hand was, waarna hij mij liet weten dat ik mijn boosheid niet moest tonen tijdens de presentatie. Hij liet mij vervolgens de tweet zien en ik kon het niet geloven. Ik zei: 'We gaan gelijk aangifte doen.'"

Aangifte

In de tweet wordt Elia uitgescholden voor 'kanker aap' en dreigt de anonieme twitteraar het kind van de voetballer 'in de fik te steken'. Inmiddels weet Elia al meer over de persoon die achter het twitteraccount zit. Zo zou het gaan om een 52-jarige man uit Enschede. "FC Utrecht staat honderd procent achter mij. De club heeft alle stappen ondernomen namens mij en we gaan vandaag naar de politie om aangifte te doen."

Woest

Elia geeft aan dat hij wel vaker racistisch bejegend is, maar nooit eerder maakte hij mee dat ook zijn kinderen erbij betrokken werden. "Als het alleen om mij ging, zou ik nog zeggen van: 'Laat maar gaan.' Maar het gaat voor mij te ver als je mijn kinderen erbij betrekt, dan word ik woest. Alles wat hij gezegd heeft kan gewoon niet meer in deze tijd."

Nieuwe seizoen en muziek

Om toch nog wat good vibes erin te gooien, vroeg Fernando nog of hij uitkijkt naar het nieuwe seizoen met FC Utrecht. "Ik ga vandaag voor het eerst naar het trainingscomplex van Utrecht. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ook qua muziek gaat het lekker met Elia. Zo gaat hij volgende week een track opnemen en een videoclip schieten met zijn goede vriend Priceless. Maar er is nog meer goed nieuws! Zo is de voetballer ook bezig met een eigen muzieklabel. "Mijn label gaat onder het label van Mr. Probz vallen. Het is al rond. Binnenkort horen jullie daar meer over."

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie