FunX

Yung Nnelg in 'All of the Lights': "M'n liefde voor muziek is ontstaan in de kerk"

foto: EO
  1. Newschevron right
  2. Yung Nnelg in 'All of the Lights': "M'n liefde voor muziek is ontstaan in de kerk"

In het programma All of the Lights worden je favoriete hiphopartiesten in een nieuw daglicht gezet: dat van gospel. In de laatste aflevering steekt Yung Nnelg zijn tracks in een gospeljasje en dat doet hij met behulp van het ZO! Gospel Choir. Met presentator Défano Holwijn spreekt hij over opgroeien in de Bijlmer, de support van zijn ouders en zijn band met de kerk en het geloof.

Inspireren

Yung Nnelg groeide op in de Bijlmer en begon als artiest bij het hiphopcollectief SMIB. Tegenwoordig boekt hij met zijn filosofische raps solo succes. In All of the Lights vertelt Nnelg dat hij met zijn muziek vooral zichzelf en anderen wil inspireren om het beste uit zichzelf te halen. "Dat speelt een grote rol in wat ik doe en maak." Zijn achtergrond blijft daarbij een motivatie:

"Je ziet mensen die het met de minimale middelen heel ver kunnen schoppen, maar sommigen ook niet zo ver. Dat is ook de realiteit en dat wil ik terugbrengen in m'n muziek. Dat waar we vandaan komen heel veel inspiratie te halen valt."

Support ouders

Yung Nnelgs ouders vonden het niet meteen een goed idee dat hij een carrière als artiest nastreefde. "Ze zagen het niet helemaal zitten. Ik deed hbo, dus zij hadden zoiets van: de toekomst staat gepland."

Toen hij met een uitverkochte show in Paradiso stond, zag zijn familie welke impact Nnelg maakt met zijn muziek. "Ze hadden daar ervaren hoe de grond ging trillen. De dag erna hadden we een gesprek over wat ik wilde doen en hoe het met school stond. Ik had me daar lang op voorbereid, maar ze zeiden: 'We horen aan je dat je weet waar je heen wil gaan, het enige dat we kunnen doen is jou supporten'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gospel

Hoewel niet iedereen bij rappers snel aan gospel denkt, is dat genre voor Yung Nnelg wel het begin geweest van zijn interesse en passie voor muziek. "Het geeft een full circle-feeling, omdat m'n liefde voor muziek ontstaan is toen ik vroeger altijd naar de kerk ging. Nu ben ik op een punt dat ik de middelen heb, zoals de band en de kennis over hoe ik een koor wil inzetten."

Samen met het koor zingt Yung Nnelg zijn tracks Girl, Give Thanks en The Devil is a Lie.

All of the Lights

All of the Lights is een samenwerking tussen de EO, FunX en Maak. Je kunt de vorige afleveringen met Frenna, Broederliefde en Glen Faria hier terugkijken.

Ster advertentie
Ster advertentie