FunX

Glen Faria: "Toen ik m'n broer verloor, betekende al dat succes niets meer"

foto: EO
  1. Newschevron right
  2. Glen Faria: "Toen ik m'n broer verloor, betekende al dat succes niets meer"

In het programma All of the Lights worden je favoriete hiphopartiesten in een nieuw daglicht gezet: dat van gospel. In de nieuwste aflevering is het Glen Faria die zijn hits samen met het ZO! Gospel Choir met een nieuw sausje laat horen. Daarnaast praat hij met presentator Défano Holwijn over onder meer het begin van zijn carrière en het verlies van zijn broer.

Quote

Toen ik m'n broer verloor, betekende al dat succes opeens niets meer.

Video niet beschikbaar

Verhalen vertellen

Hoewel gospel en hiphop voor veel mensen een opmerkelijke combinatie lijkt, hebben de genres meer gemeen dan je zou denken. Veel rappers en muzikanten laten zich inspireren door gospel. Zo ook Glen Faria: "Gospel gaat om verhalen vertellen. Dat probeer ik met mijn muziek ook altijd, dus daar zie ik een overeenkomst in." Samen met het ZO! Gospel Choir laat hij een gospelversie horen van zijn tracks Hoe Weet Je Dat en Money Op De Tafel.

Artiest en songwriter

Glen is al lange tijd een bekend gezicht in het Amsterdamse uitgaansleven en de muziekscene. Zo was hij onder andere mc en actief als lid van de groep Flinke Namen. Tegenwoordig staat hij zelf minder op het podium, maar boekt hij vooral veel succes met het schrijven van liedjes voor andere artiesten.

Verlies broer

Aan Défano vertelt Glen dat hij flink is veranderd als persoon sinds hij begon met muziek maken. "De jongen van toen wilde nog ontzettend veel: beroemdheid en aanzien." Toen hij dat later daadwerkelijk kreeg en op het toppunt van zijn succes zat, kreeg hij echter een zware tegenslag te verwerken. "Op het moment dat dat allemaal naar me toe kwam, verloor ik het belangrijkste in m'n leven, namelijk m'n broer. Toen betekende al die shit opeens niets meer. Ik heb nu andere dingen in m'n leven die belangrijk zijn, zoals liefde, warmte en rust. Dan ben je toch net een ander mens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Scheiding

Naast dat Glen zijn nummers laat horen in de uitzending, wordt hij zelf ook verrast met een optreden van het nummer When You Love Someone van James TW. Die track betekent veel voor hem en doet hem denken aan een 'duistere periode' in zijn leven:

"Hoe je als ouder aan je kind uitlegt dat papa en mama uit elkaar gaan, dat is een van de lijpste gesprekken die ik ooit heb gehad. Dat je dat tegen je kind moet zeggen, vind ik nog steeds moeilijk. Nu gaat het helemaal goed, maar op dat moment was het heel moeilijk."

All of the Lights is een samenwerking tussen de EO, FunX en Maak en wordt op woensdag om 23.00 uur uitgezonden op NPO 3. Je kunt de vorige afleveringen met Frenna en Broederliefde hier terugkijken.

Ster advertentie
Ster advertentie