FunX

101Barz neemt morgen De Avondshow over!

  1. Newschevron right
  2. 101Barz neemt morgen De Avondshow over!

101Barz bestaat tien jaar! Dat wordt niet alleen gevierd met een legendarische tour door het land, maar ook bij FunX. Woensdag 14 december neemt 101Barz namelijk De Avondshow over! Fernando belde in Start met de grondlegger van 101Barz, Rotjoch.

AVONDSHOW

Tijdens de FunX-uitzending van morgenavond zal hij een aantal artiesten meenemen, namelijk niemand minder dan Jozo, Josylvio, Latifah, Winne en Feis. De hele uitzending wordt er Nederlandstalige hiphop gedraaid en wordt er gesproken met en over de oude en nieuwe generatie artiesten. En natuurlijk wordt er ook gespit!

Viral

Rotjoch heeft geen favoriete sessie, maar hij noemt wel drie sessies die volgens hem heel belangrijk zijn geweest voor de scene. De sessies die volgens hem zeker een barrière hebben doorbroken zijn die van Heinek'n, Kempi & Klemma en Winne & Feis: ''Dit waren de eerste sessies die echt viral gingen op internet. Dat gebeurde daarvoor echt nog niet zo hard.''

Platform

Het populaire hiphopplatform is belangrijk voor zowel nieuwe als gevestigde artiesten. Rotjoch vertelt aan Fernando waarom het volgens hem zo belangrijk is dat 101Barz bestaat.

''Ik heb iets gecreëerd wat ik ooit zelf nodig had. Je had als artiest geen plek om je muziek te laten horen. Nederlandse hiphop werd nog niet serieus genomen.''

Ster advertentie
Ster advertentie