FunX

Adje had jarenlang geen woonadres: "Ik verstopte geld in de laarzen van mijn vriendin"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Adje had jarenlang geen woonadres: "Ik verstopte geld in de laarzen van mijn vriendin"

Het is Stacktember: dé maand om gefocust bezig te zijn met je financiën. Hoewel er vaak een groot taboe heerst op je inkomsten en uitgaven, zet Défano Holwijn zich in om mensen bewust naar hun gedrag op het gebied van geld te laten kijken. In de nieuwe FunX-podcast Stacken & Spenden gaat hij in gesprek met artiesten, influencers en andere rolmodellen over hun ervaringen op financieel gebied. Zo spreekt hij Adje in de eerste aflevering over het hebben van schulden, het maken van snel geld en het vinden van financiële rust.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stacken in laarzen

Adje verdiende vroeger veel geld op illegale wijze. Naar eigen zeggen had hij geen "officieel spaarsysteem". Toch was de rapper er wel bewust van dat hij zijn geld moest stacken en vond hij een wel hele bijzondere plek om zijn doekoe te bewaren. "Elke keer als ik vijfduizend euro had, bracht ik het naar een vriendin van me. Ze had van die hoge laarzen en die ging ik dan vullen met money. Op een gegeven moment had ik twee van die laarzen helemaal gevuld."

Adje had veel schulden

De Hele Meneer-rapper heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij vroeger veel schulden had. Zo probeert Adje jongeren er onder meer voor te behoeden geen verkeerde dingen te doen om snel geld te verdienen. De rapper weet als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn als je op illegale manieren money wil maken. Zo kreeg hij te maken met schulden die opliepen tot 35.000 euro en kwam hij zelfs terecht in de gevangenis.

Daarnaast had Adje jarenlang geen woonadres. Dat zorgde er ook voor dat hij geen geld uitbetaald kreeg voor zijn optredens. "Als ik ergens ingeschreven zou staan, zouden ze mijn schulden komen innen. Het geld dat ik verdiende, zou dan dus ook meteen verdwijnen. Ik koos er dus bewust voor om geen adres te hebben." De rapper heeft uiteindelijk 2,5 jaar lang gewerkt om al zijn schulden terug te kunnen betalen. "Ik denk dat ik 40.000 tot 50.000 euro verdiend had met mijn shows. Daar bleef uiteindelijk nog maar iets van 5000 euro over voor mezelf."

Ster advertentie
Ster advertentie