FunX

Beginnend modeontwerpster Sterre (20) werkte samen met Frenna: "Droom die is uitgekomen"

foto: Sterre Elaine
  1. Newschevron right
  2. Beginnend modeontwerpster Sterre (20) werkte samen met Frenna: "Droom die is uitgekomen"

Modeontwerper zijn: het is de droom van velen. Sterre is pas twintig en leeft deze droom al. Ze maakt namelijk extravagante kleding en heeft al bekendheden zoals Frenna en Anna Nooshin weten te bereiken met haar opvallende faux fur hoeden. FunX spreekt Sterre over de weg die ze bewandelde naar haar eerste successen en haar grote liefde voor mode.

Modeontwerpster

Sterre wist al op jonge leeftijd waar haar passie lag. Ze heeft namelijk altijd al grote interesse in de modewereld gehad en droomde ervan om modeontwerpster te worden. "In mijn dorp stond ik al bekend als 'het modemeisje'. Die passie heb ik van mijn moeder gekregen die mij altijd leuke outfits aandeed en zelfs kleding voor mij vermaakte." Deze liefde zorgde ervoor dat Sterre uiteindelijk op de B Fashion Academy in Amsterdam terechtkwam. Daar wist ze zich tot modeontwerpster te ontwikkelen. "Toen ik eindelijk op de academie begon, bloeide ik op als persoon. Ik was hiervoor erg verlegen, maar door middel van kleding hoef je niet te spreken. De kleding spreekt voor zich."

De kleding die Sterre maakt is extravagant en heeft vooral internationale invloeden. Zo maakt ze gebruik van felle kleuren en verschillende soorten stoffen die je niet zo snel in het Nederlandse straatbeeld terug ziet komen. "Ik ben kwart Surinaams en Hindoestaans, maar ook half Nederlands. Mijn roots inspireren mij heel erg en de kleuren, glitters en het extravagante in mijn werk komt echt voort uit mijn cultuur. Zo vind ik de sari en andere traditionele kleding prachtig en raak ik enorm geïnspireerd van Bollywoodfilms."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frenna en Anna Nooshin

Hoewel Sterre al aandacht op social media met haar ontwerpen weet te trekken en vorig jaar zelfs de Dutch Lion Award voor opkomend talent won, heeft ze eigenlijk nog helemaal geen eigen merk. Ze is onlangs afgestudeerd als modeontwerpster en is op dit moment vooral aan het kijken naar wat ze naar buiten wil brengen. Iets wat ze heeft gelanceerd en waar ze heel veel positieve reacties op heeft gekregen, zijn haar felgekleurde hoeden van nepbont. "Ik had al lange tijd het idee om hoeden en accessoires van faux fur te maken om zo mijn looks wat meer te accentueren. Ik vond het alleen heel spannend om deze stap te maken, maar een styliste met wie ik samenwerkte vond het een tof idee en wilde zo'n hoed hebben voor een shoot. Ze heeft me daarin volledig de vrijheid gegeven en toen dacht ik: let's go."

Deze shoot zorgde ervoor dat Sterre meer hoeden ging maken om zo te kijken hoe mensen daarop reageerden. De hoeden werden erg goed ontvangen en bereikten via stylisten Nahla Amaya en Sydney Luchies zelfs Frenna en Anna Nooshin. "Dat vond ik echt supergaaf, Ik had gedacht dat het nog even zou duren voordat ik custom kleding zou kunnen maken voor grote artiesten, maar dat ik dat nu al heb kunnen doen is wel echt een droom die is uitgekomen. Frenna vond het zelf ook heel erg tof en dat vond ik zo fijn om te horen."

foto: Erwan Blaszka

Voorproefje

De jonge modeontwerpster slaagt er al in om haar werk bij grote Nederlandse namen te krijgen, maar is eigenlijk nog maar 2,5 jaar bezig met het uitvoeren van haar passie. Op dit moment maakt Sterre vooral custom accesoires en kleding in samenwerking met verschillende stylisten. Zo is alles wat ze nu uitbrengt vooral een voorproefje van haar merk dat ze wil lanceren en kijkt ze vooral naar hoe ze zich binnen de mode-industrie wil positioneren. "Ik vond het heel spannend om te beginnen, omdat ik vooral kleding vanuit passie wil maken. Het is dan nog steeds wel belangrijk om te weten hoe dat in de doelgroep ligt en wat mensen ervan vinden. Ik ben er nu dan ook naartoe aan het werken om echt te produceren en meer te maken, omdat er wel heel erg positief op mijn stukken worden gereageerd."

Met haar extravagante kleding hoopt ze niet alleen dat het maken hiervan een vorm van zelfexpressie voor haar als ontwerper is, maar ook voor de mensen die het dragen. "Ik wil een bepaald gevoel overbrengen en dat anderen zich ook zelfverzekerd voelen in mijn kleding. Ook hoop ik een verandering in de Nederlandse industrie te brengen en te laten zien dat het allemaal wel een beetje 'meer' mag zijn."

foto: Romy van Iersel

Dromen

Sterre leeft momenteel haar droom, maar ze vertelt ook dat het allemaal nog een beetje onrealistisch aanvoelt. "Ik had nooit gedacht dat ik dit echt allemaal zou kunnen doen als werk. Ik ben heel erg dankbaar dat ik ook nog maar net ben begonnen en nu al zo snel mag groeien als ontwerpster."

Sterre is van mening dat Nederland op modegebied vaak nog terughoudend is, maar ze gelooft sterk dat hier binnenkort verandering in zal komen. "Ik denk dat het opkomende talent meer grenzen gaat verleggen en wil daar zelf ook een bijdrage aan te leveren. En niet alleen in Nederland, maar ook op internationaal niveau."

Ster advertentie
Ster advertentie