FunX

‘Nederland moet stoppen met Songfestival’

  1. Newschevron right
  2. ‘Nederland moet stoppen met Songfestival’
Droevige Nederlandse gezichten na de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Kandidate Joan Franka is niet door naar de finale met haar inzending ‘You and Me’. Nederland heeft al sinds 1975 niet meer aan top gestaan bij de competitie. En onze deelname kost naar verluidt ruim een kwart miljoen euro. Moeten we ermee stoppen? Luisteraars spraken hierover in CritiX.

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-App en Facebook stond de stelling: ‘Nederland moet niet meer meedoen aan het Eurovisie Songfestival’. Zo’n 84% van de stemmers was het ermee eens. Toch gaven veel bellers ook aan dat onze inzendingen een boost kunnen gebruiken. Joan Franka wordt als ‘sympathiek’, ‘creatief’ en ‘onderscheidend’ omschreven, maar is zij het beste dat wij als muziekland te bieden hebben?

Reacties

@JimBakkum: Jammer voor Joan, komt over als een lieve meid. Zal ik volgend jaar mee doen?! Als cowboy?
@Birdyluvv: Nederland bakt niks van het songfestival! Waarom laten we ons expres voorschut zetten?
@Lovemydushi: Volgende keer moeten we een betere kandidaat sturen.
@MinoessdePoess: Ze kunnen al dat geld beter in de zorg steken in Nederland.
@LloydDeMeza1: Wow, so sorry to hear that. Het was @JoanFranka echt gegund.

CritiX

Extince roept dat hij wel wil meedoen. En sommige luisteraars opperen The Partysquad en Gers Pardoel. Check hier de reacties in de radioshow met Q-Bah:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F47525826&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?

Ster advertentie
Ster advertentie