FunX

Rapper D.S.A over avontuur in Turkse 'The Voice': "Ik was blij dat Murda draaide"

foto: D.S.Afoto: D.S.A
  1. Newschevron right
  2. Rapper D.S.A over avontuur in Turkse 'The Voice': "Ik was blij dat Murda draaide"

De Nederlands-Turkse rapper D.S.A deed afgelopen week auditie bij de Turkse rapeditie van The Voice. Onder meer Murda, die in de jury zit, draaide zijn stoel voor hem om! In Start met Fernando vertelde D.S.A hoe dit hele avontuur voor hem tot stand is gekomen.

Rapper D.S.A over avontuur in Turkse 'The Voice': "Ik was blij dat Murda draaide"

Twijfels

De 17-jarige rapper woont al heel zijn leven in Amsterdam, maar vloog onlangs naar Turkije voor het tv-programma. Een tijdje terug werd namelijk bekend dat er in Turkije een speciale rapeditie van The Voice op tv zou komen. Aangezien zijn vrienden weten dat D.S.A rapt, haalden ze hem over om zich in te schrijven. "Ik twijfelde eerst, maar de zus van een goede vriend bleef me pushen en toen heb ik het toch gedaan. Voordat ik het wist was ik in Turkije."

In het Nederlands

Hoewel het de Turkse editie is van The Voice, spitte D.S.A tijdens zijn auditie gewoon Nederlandse bars. Dat was voor hem een logische keuze. "Het komt vooral doordat ik sowieso meer in het Nederlands rap, Turks komt er nog wel aan na de ramadan. Maar ik weet dat de Turken naar heel veel soorten muziekstijlen luisteren, dus ik dacht: wat is het probleem dan?"

Team Murda

Zijn performance zorgde er uiteindelijk voor dat Murda meteen als eerste draaide. Een geweldig moment voor D.S.A, die Murda ook als coach koos. "Dat was heel erg mooi, omdat het vanaf het begin mijn intentie was om bij team Murda te komen. Toen dat gebeurde, kreeg ik wel echt een lach op mijn gezicht. Murda zei: 'Aan je bars heb ik niet veel toe te voegen, want je kan gewoon goed rappen.' Hij heeft me vooral verteld hoe je zelfvertrouwen on stage moet overbrengen."

Wil je weten hoe het avontuur van D.S.A verdergaat? Check dan @osesturkiye en @dsa__lfm.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie