FunX

Antoon over samenwerking met Frenna: "Weet niet of ik ooit op dat level ga komen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Antoon over samenwerking met Frenna: "Weet niet of ik ooit op dat level ga komen"

Antoon is met zijn hits inmiddels niet weer weg te denken uit de game. Dit jaar pakte hij al een Edison en in 2022 was hij in Nederland zelfs de meest gestreamde artiest op Spotify. Deze week is zijn track Roddels samen met Frenna de DiXte: "Heel vet dat ook deze kant van de scene wordt aangeraakt."

Antoon in gesprek met Nordin over 'Roddels' met Frenna

Doorbraak

Antoon is inmiddels helemaal doorgebroken en heeft het dan ook erg druk. "Ik zou meer moeten chillen, hoor ik van veel mensen om mij heen. Maar ik weet niet, man. Ga ik dan nu op het strand zitten met een cocktail, of zo? Dat is niet echt mijn ding."

Behalve de nieuwe muziek die hij blijft droppen, komt er nu ook een docu aan. "Wat leuk is aan die docu: de cameraman waarmee ik het meeste van die beelden heb geschoten, is de cameraman waarmee ik ben begonnen toen ik nog niks had in m'n carrière." In de docu, genaamd Engel, komt zijn hele doorbraak aan bod. "En het eindigt in de Ziggo Dome", aldus Antoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen label op muziek

Antoon heeft een diverse stijl als het op zijn muziek aankomt en wil daar ook geen label op plakken. "Ik ging op een gegeven moment van 'Hyperventilatie', wat een soort poptrack is, naar Meteoriet, die een soort reggaetonbeat heeft. Zo wil ik eigenlijk gewoon elke keer ervoor zorgen dat mensen naar een plaat van Antoon luisteren en niet naar een specifiek genre.

Roddels

Zijn laatste tune is een samenwerking met niemand minder dan Frenna, genaamd Roddels. Op de vraag wat hij van Frenna oppikt, antwoordt Antoon: "Wat Frenna in zich heeft, is toch een nog iets grotere flexer, over life gewoon. Hij heeft het (in het nummer Roddels, red.) over z'n miljoenenbedrijf en over 'jullie spenden op een lease, ik op een Lambo'. Ik weet niet of ik ooit op dat level ga komen", zegt Antoon.

Hoewel het niet per se een streven is van Antoon om op dat level te komen, vindt hij het toch vet dat die dingen gezegd worden in een track met hem. "Dat die kant van de scene ook aangeraakt wordt."

Ster advertentie
Ster advertentie