FunX

Bizzey over verlaten Noah's Ark en nieuwe sound: "Ik was toe aan iets nieuws"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bizzey over verlaten Noah's Ark en nieuwe sound: "Ik was toe aan iets nieuws"

Bizzey is begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven: hij verlaat label Noah's Ark en gaat verder als zelfstandige artiest. Dat viert hij met de release van zijn nieuwe single Zo Fly. Aan Fernando vertelt Bizzey meer over de nieuwe, meer gevoelige sound die hij daarop omarmt. "Een dochter maakt een man soft zeggen ze. Het is voor het eerst dat er geen expliciete tekst in zit."

Bizzey over zijn nieuwe single: "Ik heb mezelf opnieuw gevonden"

Nieuwe sound

Bizzey vertelt dat hij op een fijne manier bij Noah's Ark is weggegaan en nu op muzikaal gebied een nieuwe weg is ingeslagen. "Ik heb mezelf hervonden. Ik 'loev' de sound die ik altijd bracht, met die herhalende woorden, maar ik had wel zoiets van: ik ben toe aan iets nieuws."

Gevoeliger

Zijn nieuwe single ontstond 'spontaan uit zijn hart', zo vertelt hij aan Fernando. "Ik dacht: dit is het geluid en hier ga ik voor. Dus dit is wat mensen in de toekomst van me kunnen verwachten." Dat houdt in dat je voortaan meer van Bizzeys gevoelige kant terug zult horen in zijn muziek, wat volgens hem mede te danken is aan de geboorte van zijn dochter eerder dit jaar. "Een dochter maakt een man soft zeggen ze."

Fun fact: Zo Fly is Bizzeys eerste track waar geen waarschuwing voor expliciete songteksten bij is gezet op Spotify. "We hebben het vier keer gecheckt, maar deze is echt netjes!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Tegenwoordig zie je opgespoten lippen en neptieten op Instagram, maar een vrouw is fly zoals ze is.

Bizzey

Sterke vrouwen

In Zo Fly zingt Bizzey over mooie, sterke vrouwen. "Voor mij zijn de grootste voorbeelden m'n moeder en de moeder van m'n kinderen", vertelt hij. "Ik ben veel weg en m'n vader moest ook altijd veel weg voor werk. Die vrouwen moeten het maar draaiende houden en met onze stress omgaan."

Schoonheid

Ook het uiterlijk van vrouwen "in alle soorten en maten" is een inspiratiebron voor Bizzeys muziek. "Op het moment dat een vrouw haar muur omlaag laat en gaat dansen, komt haar innerlijke schoonheid naar buiten en dat inspireert mij", aldus de artiest. "Tegenwoordig zie je opgespoten lippen en neptieten op Instagram, maar een vrouw is fly zoals ze is. Hoe sterker ze aan de binnenkant is en hoe minder er aan de buitenkant gedaan is, hoe mooier ze is. Dat is mijn mening."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie