FunX

107-jarige Turkse oma verslaat het coronavirus

foto: TRT Haber / Anadolu Agency
  1. Newschevron right
  2. 107-jarige Turkse oma verslaat het coronavirus

Ouderen behoren tot de risicogroep van het coronavirus, maar daar trok de Turkse Havahan Karadeniz (107) zich niet veel van aan. Zij werd op 13 april ontslagen uit het ziekenhuis nadat zij een week geleden symptomen vertoonde van het coronavirus en behoort nu tot de oudste personen die genezen zijn van het virus. Een good vibes-verhaal dat we allemaal kunnen gebruiken!

Applaus

Hoestend en met hoge koorts werd Havahan vorige week naar een ziekenhuis in Istanboel gebracht. Daar werd ze uiteindelijk positief getest op het coronavirus. Na al haar behandelingen werd ze gisteren gelukkig genezen verklaard. Met groot applaus van het ziekenhuispersoneel werd zij uiteindelijk uit het ziekenhuis ontslagen. Havahan is het ziekenhuis erg dankbaar vertelt ze aan Anadolu Agency: "Het is een goed ziekenhuis evenals het personeel."

Oudste ter wereld?

Met haar 107 jaar is oma Havahan een van de oudste personen ter wereld die geneest van het coronavirus. Vorige week genas de 107-jarige Cornelia Ras uit Nederland nog. Die maakt het nu goed, laat ze weten aan de nieuwswebsite van Goerree-Overflakkee: “Ik was positief getest en ik moest wel hoesten, maar ik ben nooit bang geweest. Ik heb heel veel kaarten gekregen en ik ben heel vaak gebeld. Dat vind ik heel lief van iedereen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie