FunX

Kan ik als jongere bijstandsuitkering krijgen?

  1. Newschevron right
  2. Kan ik als jongere bijstandsuitkering krijgen?
Elke week beantwoordt geldcoach Gwenn jouw geldvragen in FunX Five. Deze week kreeg ze een vraag van de 22-jarige Melanie. Ze is een jaar geleden afgestudeerd en kan officieel werken in de kinderopvang. Maar het lukt haar maar niet om een baan in die sector te vinden.

Melanie is ten eind raad en heeft ook baantjes proberen te vinden waar je geen diploma voor nodig hebt, maar dan wordt haar verteld dat ze te duur is voor hun. "Als ik met mensen praat van mijn leeftijd zeggen ze allemaal dat ik moet blijven zoeken. Maar ondertussen heb ik wel kosten zoals mijn huur en mijn verzekering. Mijn spaargeld raakt op en van mijn ouders heb ik al zoveel geleend dat ik hen niet meer wil vragen. Kan ik als jongere ook een bijstandsuitkering krijgen? En wat zijn de voorwaarden?", vertelde Melanie.

Mailvraag:
De 20-jarige Justin verstuurde via mail de volgende vraag: "Deze week kreeg ik een overzicht van mijn zorgverzekering in de bus en op tv zie ik ook veel reclames over overstappen en hoeveel geld dit zou opleveren. Op zich ben ik wel tevreden met mijn zorgverzekering maar omdat ik net op mezelf woon, zou ik ook wat geld willen besparen. Kan ik met het veranderen van een zorgverzekering echt zoveel geld besparen?"

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/120682897"></iframe>
{/source}

Meer over geldzaken vind je op Edgie.nl
Ster advertentie
Ster advertentie