FunX

MocroManiac over zijn rol in Mocro Maffia: "Ik had het nooit verwacht"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. MocroManiac over zijn rol in Mocro Maffia: "Ik had het nooit verwacht"

Mocro Maffia-fans opgelet! De tweede aflevering van het nieuwe seizoen staat sinds vrijdag online en niemand minder dan MocroManiac a.k.a. Anti is in de FunX-studio om de bloedstollende episode na te bespreken. Samen met Nordin en Yuki behandelt hij de meeslepende gebeurtenissen van het nieuwe seizoen en gaat hij dieper in op zijn eigen rol in de serie. "In de ogen van de makers kan alleen ik die rol invullen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nooit verwacht

In de tweede aflevering van seizoen vijf is een belangrijke rol weggelegd voor MocroManiac. De rapper was een groot fan van de serie voor hij gevraagd werd om mee te doen aan het nieuwe seizoen. "Ik heb de eerste vier seizoenen van Mocro Maffia 'gewoon' zelf gekeken en had nooit verwacht dat ik in het vijfde seizoen zou spelen. Het kwam niet eens in me op."

De samenwerking kwam op een bijzondere manier tot stand. Mani benaderde Achmed Akkabi, die een groot deel van de serie bedacht heeft en zelf Paus speelt, om te checken of ze een van zijn tracks bij de outro van een aflevering wilden gebruiken. "Maar hij had alle muziek al geregeld. Toen vroeg hij of ik het volgende seizoen mee wilde doen als acteur. Ik nam het destijds niet heel serieus en was het eigenlijk alweer vergeten toen ik een paar maanden later gecheckt werd."

Speciale rol gecreëerd

MocroManiac krijgt veel complimenten over zijn acteerskills. Vooral een scène waarin hij bij een overval ijzig koud blijft en de rippers vertelt dat hij op ze gaat jagen, is veel mensen bijgebleven. "Ik denk zelf ook wel dat ik het goed doe en dat komt door wat ik in mijn leven meegemaakt heb. Mijn rol lijkt een beetje op hoe ik ben opgegroeid: als Marokkaan in de Bijlmer tussen de Antilianen. Vandaar dat mijn naam in de serie ook 'Anti' is."

Volgens MocroManiac hebben de schrijvers van de serie de rol speciaal voor hem gecreëerd. "'Anti' hebben ze voor mij gemaakt en volgens de makers kan alleen ik die personage spelen. Ze hebben dus ook niemand anders gevraagd om auditie te doen."

Ster advertentie
Ster advertentie