FunX

Elize: "Ze hebben halve stemband weggesneden"

  1. Newschevron right
  2. Elize: "Ze hebben halve stemband weggesneden"
Elize heeft na een lange afwezigheid een comeback gemaakt. De zangeres is in die tijd onder andere geopereerd aan haar stembanden. Ze had een heftige afwijking aan haar linker stemband. "In het ziekenhuis zeiden ze dat ik eigenlijk nooit meer zou kunnen zingen, ze hebben m'n halve stemband weggesneden", aldus de zangeres. "Wonderbaarlijk is het helemaal genezen", voegde ze er nog aan toe.

Eigen versie
De zangeres heeft voor haar comeback een eigen versie van het reggaenummer 'Pass The Dutchie' gemaakt. Ze is in de clip geheel gekleed in een traditioneel Hollands kostuum met klompen aan haar voeten.

Origineel
Het origineel is van de Britse groep Musical Youth en was een grote hit in de jaren 80. De Britten hebben weer hun inspiratie gehaald uit twee nummers. Pass The Kouchie van de Mighty Diamonds en Gimme The Music van U Brown.

Samenwerking
De Nederlander zangeres heeft de afgelopen tijd met top producers mogen werken in de Verenigde Staten. Ze hebben eerder voor artiesten als Britney Spears, Nora Jones en The Rolling Stones geproduceerd. Elize was dan ook erg enthousiast dat ze met hun kon samenwerken.

{source}
<iframe width="550" height="85" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F57986473&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Elize - Pass The Dutchie


Musical Youth - Pass The Dutchie


Mighty Diamonds - Pass The Kouchie en U Brown - Gimme The Music
Ster advertentie
Ster advertentie