FunX

Jiggy Djé en Massih (!METS): "Neem je verantwoordelijkheid en stem!"

  1. Newschevron right
  2. Jiggy Djé en Massih (!METS): "Neem je verantwoordelijkheid en stem!"

Rappers Jiggy Djé en Massih zijn beide bezorgd over het lage aantal jongeren dat stemt. Reden genoeg om er in aantocht naar de landelijke verkiezingen op 15 maart wat aan te doen. Misschien denk je dat je toch geen macht hebt. En juist daarom is de campagne !METS, ofwel het omgekeerde van Stem!, bedacht om je ervan bewust te maken dat je wel degelijk invloed hebt!

Vanmorgen vertelden de twee heren er meer over bij Fernando in Start, want los van zorgen dat jongeren massaal gaan stemmen, hebben ze een nog groter overkoepelend doel.

"We willen iedereen die we bereiken ook het gevoel geven dat hij of zij echt deel uitmaakt van de samenleving. Dat werkt ook goed voor de sfeer van het land."

Niet lullen, maar poetsen

Nu heb je misschien vooral het idee dat de politiek zich niet met jou als jongere bezighoudt. Maar dat is helemaal niet waar. "De mensen die de keuzes maken voor jongeren in dit land, worden nu gekozen door ouderen. Neem je verantwoordelijkheid. Iedereen klaagt wel, maar we staan niet samen op. Kijk desnoods naar de vijf grootste partijen en niet naar alle 31 in totaal als dat je teveel is."

Om het nog wat concreter te maken, voegt Jiggy het volgende er aan toe:

"Als jij belastingbetaler bent in dit land, dan betaal je gewoon mee aan jouw overheid en alles wat je om je heen ziet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

!METS: Kantel de macht

!METS wil je niks opleggen, maar je wel op het hart drukken hoe belangrijk jouw stem is. Verschillende organisaties, waaronder ook TopNotch, Noah's Ark, Spotify en FunX, hebben zichzelf verenigd. Hoewel je misschien denkt dat de politiek toch niks voor je doet, geloven zij er stellig in dat jij wel macht hebt. De slogan is dan ook: Kantel de macht, want ook jij bepaalt welke kant Nederland op zal gaan.

speciaal voor jou

Ben je zo'n twijfelaar of zwevende kiezer? Dan adviseert Jiggy je om ieder geval de Partijwijzer te checken. Maar er is meer, want Massih is bezig met een reeks van filmpjes die hij in maart lanceert. Hierin legt hij vijf belangrijke thema's uit en vertelt hoe hij erover denkt. Daarnaast houdt FunX op 8 maart een verkiezingsdebat met verschillende politici. Hier kan je live bij zijn of via Facebook meekijken. Nog mooier, want meediscussiëren en vooral kritische vragen stellen kan allemaal!

Ster advertentie
Ster advertentie