FunX

Chantal datete een hoboseksueel: "Na twee dates kwam hij bij me wonen"

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chantal datete een hoboseksueel: "Na twee dates kwam hij bij me wonen"

De een date om (hopelijk) een relatie te vinden, de ander voor wat meer spice in zijn of haar liefdesleven. Wat de reden ook is, sommige dates lopen helemaal anders dan gepland. Chantal kan daarover meepraten. Zij datete met een hoboseksueel: iemand die alleen met je date voor een slaapplek. En Chantal maakte dat niet één, maar twee keer mee! Ze vertelt er meer over aan Cartiez.

Chantal kreeg te maken met een Hobosexual: ''zonder te overleggen trok hij bij me in''

Zogenaamd logeren

De eerste keer dat Chantal te maken kreeg met een hoboseksueel was ze nog wat jonger. Omdat ze zo lief en zorgzaam was, dacht haar date dat hij daarvan kon profiteren. "Deze persoon kwam zogenaamd bij me 'logeren'", vertelt ze. Echter matchte zijn definitie van logeren niet met die van haar. "Zonder het met mij te overleggen kwam hij na twee dates bij me wonen."

Chantals date voelde zich zo comfortabel dat hij besloot te doen alsof het zijn eigen osso was."Zijn vrienden kwamen dan over de vloer en dan zei hij tegen hen: ‘Hier woon ik tijdelijk, man.’"

Niet wederzijds

Chantal vond de situatie in het begin wel oké. "Je vindt die persoon leuk en je verwacht dat hij je ook leuk vindt", legt ze uit. Helaas was dat gevoel niet wederzijds. "Ik kreeg berichten binnen van mensen waarin werd verteld dat dat hij zich anders voordeed dan hoe hij werkelijk was." Chantal kwam er namelijk achter dat de man naast haar nog wat andere scharrels had.

Tweede belevenis

Als je dacht dat het niet gekker kon: Chantals tweede ervaring met een hoboseksueel was nog veel erger. Bij deze gebeurtenis was ze wat ouder en had ze twee kinderen. "Ik ontmoette de man toen ik een weekendje in Frankrijk was. Hij woonde toen nog bij zijn broer, had geen kinderen en was Surinaams van afkomst. We hadden wat dates gehad en het was gezellig."

Van drie dagen naar twee weken

Na twee maanden daten besloot de man om naar Nederland te komen om Chantal te zien. Het originele plan was dat Chantals lover drie dagen bij haar zou logeren. "Hij logeerde uiteindelijk een week bij me en toen vroeg hij of hij nog een week langer mocht blijven. Het was gezellig, dus ik dacht: oké, is goed."

Maar al snel gebeurde er iets dat zorgde voor veel vraagtekens bij Chantal. "Op een gegeven moment kwam zijn broer langs met al zijn spullen uit Frankrijk en een koffer met zijn kleding erin. We hadden nog geen gesprek gehad over of hij bij me zou wonen."

Retourtje naar Frankrijk

Nadat zijn broer zijn spullen was komen droppen, besefte Chantal dat haar date niet van plan was om weg te gaan. Ze besloot actie te ondernemen en probeerde meerdere keren om hem het huis uit te krijgen. Chantal bood hem zelfs aan om zijn ticket te betalen. "Ik vroeg een keer: 'Wanneer ga je terug naar Frankrijk? Dan kan ik een kaartje voor je kopen.'" Het plan mislukte: hij bleef.

Uiteindelijk lukte het Chantal om een gesprek met hem te voeren en ontdekte ze waarom hij maar niet terug wilde gaan naar Frankrijk. De man had geen verblijfsvergunning en ook geen woning. Daarom logeerde hij bij zijn broers en zussen. Toen hij in Nederland was, vroeg zijn familie of hij daar wilde blijven, omdat er geen plek meer voor hem was in Frankrijk. Haar geliefde vroeg daarom aan Chantal of hij mocht blijven. "Ik zei toen: 'We kijken hoe het gaat, maar ik wil dit niet voor de lange termijn.'"

Het huis uit

De man trok dus bij haar in, maar toen ze erachter kwam dat hij haar kinderen slecht behandelde, zette ze hem meteen het huis uit. "Als je aan mijn kinderen zit, word ik vals." Chantal ontdekte ook dat hij meerdere vrouwen in haar huis had uitgenodigd toen hij bij haar logeerde. "Ik kreeg foto's en brieven van vijf vrouwen in mijn brievenbus die zeiden dat ze in mijn huis waren geweest."

Happy end

Chantal is na deze opmerkelijke belevenissen naar eigen zeggen gelukkiger en voelt zich nu ook gezegend. Aan Cartiez vertelt ze hoe hoe dat komt. "Ik ben nu getrouwd en heb er twee kinderen bij."

Ster advertentie
Ster advertentie