FunX

Suhaymi (16) verloor haar moeder op jonge leeftijd en groeide op zonder vader

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Suhaymi (16) verloor haar moeder op jonge leeftijd en groeide op zonder vader

Stel je voor: je groeit op zonder vader en je verliest je moeder op jonge leeftijd. Het overkwam de 16-jarige Suhaymi. Ze heeft zich een tijd verdrietig en eenzaam gevoeld, maar nu gaat het gelukkig beter. Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid en daarom legt Suhaymi in Start met Fernando uit hoe zij met haar situatie om ging.

MOEDER

Een jaar geleden overleed Suhaymi's moeder, waar ze een speciale band mee had. "Toen mijn moeder overleed zakte de grond echt onder me vandaan. Ik wist wel dat het moment zou komen, maar ik wist niet dat het zo snel zou gaan", vertelt Suhaymi. Na de dood van haar moeder was ze een tijd erg verdrietig en eenzaam.

ZWARE JEUGD

Ook voordat haar moeder ziek werd, had Suhaymi een zware periode. Toen ze 14 jaar was, belandde haar moeder in de gevangenis waardoor ze in een pleeggezin moest. "Een vriend vertelde me dat er mannen met witte pakken in mijn moeders huis waren, maar dit geloofde ik niet. Ik woonde toen al in een pleeggezin en agenten vertelde toen dat mijn moeder gearresteerd was op verdenking van moord."

EENZAAMHEID

Na het verlies van haar moeder werd Suhaymi eenzaam en trok ze zich helemaal terug. "Ik praatte eigenlijk met niemand, want ik wist niet zo goed hoe ik ermee om moest gaan. Beetje bij beetje ging ik erover praten met een psycholoog, mijn pleegouders en mijn broer."

De eenzaamheid is volgens Suhaymi na verloop van tijd minder geworden, maar af en toe heeft ze nog momenten dat het wat minder gaat. "Vooral de verjaardag en de overlijdensdag van mijn moeder is zwaar. Als ik zelf jarig ben mis ik ook de felicitatie en liefde van mijn moeder."

EMBRACE THE FUTURE

Ze woont nu bij Embrace The Future, een organisatie die jongeren in moeilijke situaties helpt. "Ik ben heel blij dat ze me hebben kunnen opvangen, want anders zou ik echt niet weten waar ik nu zou staan."

Suhaymi heeft nog advies voor mensen die zich eenzaam voelen: "Blijf over eenzaamheid praten en probeer positief te blijven in het leven. Natuurlijk kun je je eenzaam voelen, maar probeer er niet in te blijven hangen."

Suheymi verloor haar moeder en groeide op zonder vader


Ster advertentie
Ster advertentie