FunX

Shanaya (23) over 'Black Girl Magic', een Videoland-film over donkere magie

foto: RTL
  1. Newschevron right
  2. Shanaya (23) over 'Black Girl Magic', een Videoland-film over donkere magie

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht ging gisteren Black Girl Magic in première. De dramafilm, die vanaf vandaag ook op Videoland staat, gaat over de vriendschap tussen de twee vriendinnen Zohra en Suzette, die op de proef wordt gesteld als ze zich inlaten met donkere magie. Shanaya speelt Suzette in Black Girl Magic en vertelt in Jouw Stad meer over de spannende film.

Shanaya over haar passie voor acteren: "Ik ben gretig"

Black Girl Magic

In Black Girl Magic probeert Zohra (gespeeld door Stephanie van Eer) de jongen die ze leuk vindt ook verliefd op haar te laten worden door middel van voodoo. "Maar ze gaat te diep in die wereld en wordt te gretig waardoor het helemaal misgaat", vertelt Shanaya over de film.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Droom

Voor de 23-jarige Shanaya, die de beste vriendin van Zohra speelt in de film, is het een droom die uitkomt dat ze werd gecast voor Black Girl Magic. Als kind wilde ze eigenlijk danseres en muzikant worden, maar omdat ze bladmuziek en noten lezen erg moeilijk vond, koos ze voor theater. "Ik kwam erachter dat je bij theater gebruik kan maken van letterlijk alle kunstvormen en toen dacht ik: wow, dit is het!"

Op dit moment zit ze in het tweede jaar van de Theaterschool in Maastricht, maar heeft ze dus bij haar acteerdebuut meteen al een hoofdrol te pakken. En als het aan haar ligt, blijft het daar niet bij: "Ik ben een beetje gretig. Ik wil heel graag acteren, zowel in het theater als in films en series. Daarnaast wil ik ook presenteren, maar ik wil óók muziek maken!"

Nieuw talent

Black Girl Magic maakt onderdeel uit van de Videoland Academy, waarbij nieuw talent de kans en vrijheid krijgt om vernieuwende, baanbrekende verhalen te ontwikkelen, realiseren en vertonen.

Ster advertentie
Ster advertentie