FunX

Roué Verveer zamelt geld in voor moederland Suriname: "M'n hele gezin helpt"

  1. Newschevron right
  2. Roué Verveer zamelt geld in voor moederland Suriname: "M'n hele gezin helpt"

Roué Verveer heeft niet alleen een hart voor theater, maar ook voor zijn moederland Suriname. Hij vertrok daar op 19-jarige leeftijd om te gaan studeren in Nederland, maar blijft nog altijd regelmatig terugkeren. Daardoor ziet Roué dat de mensen in het land waar hij zo'n sterke band heeft het financieel erg zwaar hebben door de coronacrisis. Samen met zijn 20-jarige zoon Randy vertelt hij in de TopiX-podcast hoe hij en zijn gezin te hulp schieten.

Inzamelingsactie

Het aantal coronabesmettingen in Suriname loopt de afgelopen week per dag op. De maatregelen zijn daar nog een stuk strenger dan hier en veel mensen die afhankelijk zijn van hun inkomsten als zelfstandige, zoals taxichauffeurs of schoonmaaksters, hebben nu moeite met rondkomen. Een paar oude kennissen van Roué zijn daarom een actie gestart waarmee ze voedselpakketten regelen waar gezinnen een week meer vooruit kunnen. Roué heeft daar een inzamelingsactie aan gekoppeld. "Ik help Suriname altijd al. Dat komt niet in het nieuws, maar ik heb manieren waarop ik projecten steun. Maar met deze actie móest ik publiek gaan, want we hebben zoveel geld nodig."

Deel met Su

Inmiddels is er met de gofundme-actie al meer dan €49.000 opgehaald. "Daarvan kan ik ongeveer 2300 gezinnen één week te eten, maar er zijn meer dan 10.000 aanvragen." Hoe lang hij hiermee doorgaat? "Ik zie het wel. Je kan zeggen: het is maar een kleine druppel, maar die helpt ook mee!"

Roué's inzet gaat ondertussen verder dan alleen geld inzamelen. "We hebben als gezin besloten dat we met z'n alle van alles gaan doen, los van de gofundme." Zo verkoopt zoon Randy barra's waarvan de opbrengst naar Suriname gaat en Roué heeft zelf besloten alle inkomsten van zijn theatervoorstellingen met Suriname te delen. "Het heet 'Deel met Su'. Ik werkte eerst voor mij, mijn gezin en de Nederlandse Belastingdienst. Nu ook voor Su."

TopiX podcast

Roué en Randy kletsen in de podcast ook over het vaderschap, op jezelf wonen en zijn Surinaamse theatervoorstellingen. Wil je graag meer inspirerende verhalen horen uit de TopiX-podcast? Dat kan via FunX.nl/podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie