FunX

Maan doet wat ze wil, van Marco Borsato tot de FunX Music Awards!

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Maan doet wat ze wil, van Marco Borsato tot de FunX Music Awards!

Maan trad dinsdagavond met Kris Kross Amsterdam op tijdens de FunX Music Awards. Ze deden onder andere Hij Is Van Mij, de tune waar ook Bizzey en Tabitha op te horen zijn. Het was een van de populairste songs van het afgelopen jaar en daarom schoof ze direct na het optreden aan in de FunX-studio om over dat succes te praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Borsato naar de FMA's

Maan heeft de afgelopen jaren de urbanscene aan zich weten te binden, maar ook daarbuiten heeft ze veel fans. Daar is ze zelf ook erg blij mee: "Ik kan doen wat ik wil en op elk moment." Voor Maan is iedere dag een ander feestje: "Ik stond bijvoorbeeld vorige week in De Kuip met Marco Borsato en dan nu op de FunX Music Awards. Ik vind het heel leuk om die crossovers te maken en ik hoop dat mensen dat accepteren."

Muziek per doelgroep

Maan zegt dat ze goed nadenkt over het doel van nummers en daar ook gericht naar schrijft. Zo had ze laatste een schrijverskamp met bepaalde doelen: "Sommige liedjes wil je voor de radio, sommige voor het theater en sommige dansbaar voor de club." Ze let dus goed op haar doelgroep: "Als ik een ballad of gitaarliedje zing voor bepaalde mensen zing, maar ook als ik een nummer met Kleine maak, dat een andere doelgroep dat ook tof vindt. Daarom voel ik me heel vrij."

Van Paradiso naar De Kuip?

Maan kan natuurlijk kiezen voor een Marco Borsato-publiek of een urbanpubliek, maar het lijkt erop dat ze die keuze de komende jaren nog niet gaat maken: "Ik heb nog niet een kans gekozen die ik op wil gaan, omdat ik veel te leuk vindt." Toch blijft ze dromen van het vullen van een volle Kuip, maar dat doet ze in stappen. Zo staat ze volgend jaar in februari en maart helemaal alleen in Paradiso. Maar wie weet waar ze over vijf jaar staat!

Ster advertentie
Ster advertentie