FunX

Sabine (26) deelt TikToks over werk in ambulance: "Veel mensen nieuwsgierig"

foto: Instagram: kijkje.in.de.ambulance
  1. Newschevron right
  2. Sabine (26) deelt TikToks over werk in ambulance: "Veel mensen nieuwsgierig"

Sabine (26) maakt als ambulanceverpleegkundige TikToks waarin ze een kijkje achter de schermen laat zien van haar werk. De eerste video ging meteen viral en dus besloot haar werkgever samen met Sabine een account aan te maken om meerdere filmpjes op te delen. "Heel veel mensen zijn nieuwsgierig naar ons vak", zegt Sabine in Start met Fernando.

Sabine in gesprek met Fernando over haar werk als ambulanceverpleegkundige

Viral

"In eerste instantie was het de bedoeling om het voor mijn werk als aanvulling op de website te gebruiken", zegt Sabine over het ontstaan van de filmpjes. "Maar die filmpjes wilde ik zelf graag ook hebben en ik dacht: ik deel er eentje via TikTok. Dat filmpje had binnen no-time een miljoen views bereikt."

"Ik had zelf ook nooit verwacht dat het zo snel viral zou gaan, maar toen werd het eigenlijk duidelijk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar ons vak. Toen heb ik in overleg met mijn werkgever een account gemaakt waar ik meerder filmpjes op ben gaan plaatsen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Elke dag is anders'

Sabine onderstreept dat werken als ambulanceverpleegkundige bijna nooit saai is. "In de ambulancedienst is echt elke dag anders en maak je dus ook van alles mee. Alle mensen die 112 bellen hebben natuurlijk een zorgvraag, ongeacht de ernst van de situatie. Dat kan gaan om een gebroken arm of iemand die is gevallen, maar zo rijden wij dus ook naar reanimaties of leeftijdsgenoten die erg ziek zijn. Soms ook kleine kinderen."

Volgens Sabine is het ook voor haar erg moeilijk om kinderen gewond te zien of zelfs in levensgevaar. "Wij blijven ook mensen, maar we zijn er wel goed in opgeleid en er is ook altijd een opvang team wat je eventueel kan bereiken als je hulp nodig hebt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij trauma's

Op de TikToks ziet Sabine vooral positieve reacties verschijnen. Behalve de reacties van familie en vrienden of mensen die gewoon nieuwsgierig zijn, krijgt Sabine soms ook reacties van mensen die zelf in de ambulance zaten. "Ex-patiënten vinden het erg fijn om rustig terug te kunnen kijken hoe zij naar het ziekenhuis zijn gebracht en hoe zo'n ambulance er van binnen uitziet. Want vaak halen wij mensen op die in levensgevaar dreigen te zijn en dat kan toch als traumatisch worden ervaren. Uit de reacties lees ik dat mijn video's ook een beetje helpen met de verwerking, dus dat vind ik ook wel mooi."

Ster advertentie
Ster advertentie