FunX

Oussama Ahammoud dropt debuutsingle 'Drugswijk'

foto: Instagram: @oussama.ahammoudfoto: Instagram: @oussama.ahammoud
  1. Newschevron right
  2. Oussama Ahammoud dropt debuutsingle 'Drugswijk'

Oussama Ahammoud ken je natuurlijk als de legend die Muis speelt in Mocro Maffia. Hij wordt als een van de grootste acteertalenten van Nederland gezien, maar Oussama heeft, net als zijn collega Bilal Wahib, ook muzikale talenten! Hij dropt vandaag zijn debuutsingle Drugswijk en vertelde er meer over in Start met Fernando.

Passie

Het combineren van zijn acteercarrière met een carrière in de muziek, is voor Oussama een logische keuze. "Veel mensen weten niet dat ik al langere tijd muziek maak. Eigenlijk al sinds mijn elfde", vertelt hij. "Het is altijd al een passie geweest. Nu, door het acteren en doordat ik mainstream ga met hetgeen dat ik doe, dacht ik: dit is de mogelijkheid en het moment om een track uit te brengen."

Samenwerking met Bilal Wahib?

Een muzikale carrière opende nieuwe deuren voor Oussama. Zo is hij ontzettend trots dat hij heeft mogen samenwerken met rappers waar hij naar opkijkt, zoals Kingsize, Appa en Lil Kleine. Maar er is één ding dat alle fans zich afvragen. Bilal Wahib, die ook in Mocro Maffia te zien is, brak het afgelopen jaar definitief door als artiest. Kunnen we samenwerkingen gaan verwachten van de twee? "Zeker, af en toe floepen er wat ideetjes uit. We hebben ook heel veel tracks liggen, dus het zou raar zijn als we niks samen uitbrengen."

'Anders dan de rest van de rapgame'

Oussama is van plan om verhalen te vertellen in zijn muziek en clips, zowel persoonlijke als die van andere mensen. Vooral met zijn clips wil hij de hele scene gaan veranderen. Hij vertelt wat we van de clip van Drugswijk kunnen verwachten, die maandag uitkomt: "Het is puur. Je ziet jongeren uit mijn buurt en dingen die herkenbaar zijn voor hen en mijn omgeving. Ik laat het verschil en de verhouding zien tussen een wat armere en rijkere wijk. Dat soort dingen vind ik mooi om te laten zien: de verhouding tussen een makkelijker en moeilijker leven."

"Ik probeer zoveel mogelijk van het verhaal in mijn tracks terug te laten komen in de videoclips. Voor mij ligt de focus op de muziek en de kwaliteit daarvan, maar ook zeker op de clips. Daarin wil ik ook anders zijn dan de rest van de rapgame."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie