FunX

'Ik zal nooit een ruimtereis maken'

  1. Newschevron right
  2. 'Ik zal nooit een ruimtereis maken'
Na beroemdheden als Madonna, Tom Hanks en Paris Hilton, heeft nu ook Ashton Kutcher een commercieel reisje naar de ruimte geboekt. Een kaartje bij Virgin Galactic kost nu nog zo’n 200 duizend dollar, maar een vlucht naar een zonnig oord was tig jaar geleden ook onbetaalbaar. Denk je dat wij het nog gaan meemaken dat we door de ruimte vliegen? Of vind je dat een eng idee?

Stelling

Op FunX.fm en de FunX-app stond de stelling: ‘Ik zal voor mijn dood een commerciële ruimtevlucht maken’. Een grote meerderheid verwacht niet dat het zo ver komt, want 91% van de stemmers is het oneens met de stelling.

'Jij en ik gaan het nog meemaken'

"Ga er maar vanuit dat we dat nog gaan meemaken", zegt Roland Taams van het Holland Space Center. Taams kent astronaut André Kuipers goed en hij geeft dagelijks les over de ruimtevaart op scholen en bij bedrijven. "Het zal nog wel een dure grap zijn over 50 jaar, maar dat zijn verre reizen ook. Je moet er alleen wel fysiek tegen bestand zijn." Taams wijst erop dat er nu al meerdere bedrijven zijn die succesvol commerciële ruimtereizen aanbieden. Ashton Kutcher is de 500ste persoon die zich heeft aangemeld bij Virgin Galactic.

Reacties

Claudia: "Vind 't zonde van m'n geld".
Tyson: "Ik zou het zeker doen. Het is altijd al een van m'n dromen geweest".
Joost: "Ik denk idd dat het betaalbaar wordt in de komende jaren."
Ashley: "Doe mij maar een reisje naar Jamaica ofzo".Opvallendste reacties in CritiX met Q-Bah

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F40467155&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie