FunX

Pleasure Magazine: FunX en Pleasure slaan de handen ineen

  1. Newschevron right
  2. Pleasure Magazine: FunX en Pleasure slaan de handen ineen
“Als stadsjongere en muziekliefhebber luister je naar FunX en lees je Pleasure Magazine.”

Op 26 januari j.l. formaliseerden het populaire jongerenradiostation FunX en Pleasure Caribbean & Latin Magazine de afspraken over de samenwerking die de komende maanden in de aanloop naar de Pleasure Paas Party ’07 gestalte zal krijgen. FunX is in 2007 de officiële mediapartner van Pleasure Magazine en de mediapartijen zullen gezamenlijk zorg dragen voor een knallende promotie van het grootste Caribische dance event dat Nederland rijk is. Pleasure ging op bezoek bij het Haagse filiaal van FunX en sprak met de Program Director van FunX Mezen Dannawi (1974, Curaçao) en de hoofdredacteur van Pleasure Magazine Jiwan Does (1976, Suriname) over hun verwachtingen van de komende periode.

Mezen Dannawi:

“Pleasure en FunX kennen veel overeenkomsten, we werken vanuit dezelfde passie. We staan allebei erg dicht bij onze doelgroep en daarnaast spelen in beide media muziek en artiesten een belangrijke rol. Het is voor mij niet meer dan logisch dat we elkaar opgezocht hebben om te bekijken wat we door samenwerking voor elkaar kunnen betekenen. Binnen FunX zijn we momenteel erg druk bezig om onze luisteraars crossmediaal te bereiken. De interactie met onze luisteraars vindt niet alleen plaats op straat en de radio, maar ook op onze website, die steeds meer mogelijkheden biedt. Van de samenwerking met Pleasure Magazine verwacht ik dan ook veel, de Pleasure Paas Party 2007 is wat mij betreft slechts het begin. Als stadsjongere en muziekliefhebber luister je naar FunX en lees je de Pleasure, daar gaan we nu op voortbouwen.
Jong, vrolijk en respectvol, dat is de uitstraling die we delen. Pleasure beschrijft al sinds jaar en dag van binnenuit de ontwikkelingen in de caribische, latin & urban scene, in een taal die ook op straat gesproken wordt. Bij FunX doen we hetzelfde, we spreken niet óver maar mèt de jongeren. Dat is het respect, de passie, de love for the game die Pleasure en FunX kenmerken in hun activiteiten en ook de samenwerking richting zal geven.”

Jiwan Does:

“Ik heb zelf in Suriname en op Aruba gewoond en in die landen luister je heel veel naar de radio, ze draaien daar wat je wilt horen: latin, reggae & hiphop/R&B. Toen ik naar Nederland kwam, was dat heel anders, ik was aangewezen op mijn eigen muziekcollectie om de dag door te komen. Dat veranderde compleet met de lancering van FunX. Met grote interesse volgde ik van een afstand de opmars van FunX. En hoewel in die jaren onze wegen elkaar slechts sporadisch kruisten, was het gevoelsmatig toch alsof we met hetzelfde ding bezig waren. Binnen Pleasure spelen muziek en entertainment natuurlijk een zeer grote rol qua content, maar we zijn ook altijd bezig geweest om op een toegankelijke manier onze mensen een positieve paraplu te bieden in het regenachtige Nederland. Dat voelde ik bij FunX ook, dat de betekenis van het woord ‘allochtoon’ definitief van zijn waarde werd ontdaan. ‘Allochtoon’ betekent namelijk ‘vreemd’, ‘niet van hier’, eigenlijk ‘niet-Nederlands’. Maar bij FunX ben je niet ‘iets niet’, maar ‘iets wel’, namelijk: Jezelf.
Aan de vooravond van de 24e editie van de Pleasure Paas Party op 8 april in De Uithof (Den Haag) hebben we de onderlinge positive vibrations omgezet in concrete samenwerkingsverbanden. Double the Fun, double the Pleasure! Persoonlijk zie ik dit slechts als het begin van een crossmediaal partnership dat voor de FunX-luisteraar/Pleasure-lezer veel moois in petto kan hebben.”

Tekst: E. Wijngaarde
Bron: Pleasure Magazine
Ster advertentie
Ster advertentie