FunX

Danny Ghosen interviewt veroordeelde terrorist voor seizoen twee van 'Danny's Wereld'

foto: YouTube: vpro Danny's Wereld
  1. Newschevron right
  2. Danny Ghosen interviewt veroordeelde terrorist voor seizoen twee van 'Danny's Wereld'

Het tweede seizoen van Danny's Wereld is eindelijk van start gegaan en zoals je van Danny Ghosen gewend bent, duikt hij dieper in verschillende controversiële onderwerpen. In de eerste aflevering spreekt hij bijvoorbeeld met de veroordeelde terrorist Abu Ilias die binnenkort zijn Nederlandse nationaliteit verliest en het land daarom moet verlaten. Ook spreekt hij met een anorexiapatiënt en een man die vrouwen mishandelt. In de ochtendshow met Fernando vertelde Danny meer over het nieuwe seizoen van zijn programma.

Danny Ghosen interviewt veroordeelde terrorist, anorexiapatiënt en man die vrouwen mishandelt voor tv-programma

Nederlandse nationaliteit ingetrokken

In 2015 werd de Haagse Ilias veroordeeld voor opruiing en het ronselen van mensen om oorlog te voeren in Syrië. Daarvoor kreeg hij niet alleen een gevangenisstraf, maar werd ook zijn Nederlandse nationaliteit ingetrokken. Binnenkort heeft hij geen recht meer op inkomen, werk of een woning en moet hij vertrekken naar Marokko, maar ook dat land wil hem niet hebben. "Na zijn vrijlating dacht de Nederlandse overheid: 'Hij heeft een dubbele nationaliteit, dus we trekken de Nederlandse nationaliteit in'. Hij wil namelijk geen afstand doen van zijn Marokkaanse nationaliteit. Binnenkort is hij dus illegaal hier. Nu heeft Ilias zoiets van: 'Ik ben hier geboren en getogen. Waar moet ik dan naartoe?' Hij zegt dat hij alleen op vakantie is geweest naar Marokko en dat hij hier nog een vrouw en vier kinderen heeft, dus het is allemaal nog onduidelijk voor hem", aldus Danny.

Celstraf en geldboete

De vraag is of Marokko zal meewerken met zijn uitzetting aangezien ze al hebben aangegeven dat Ilias daar niet welkom is. Daarnaast loopt hij het risico om weer een celstraf te krijgen als hij illegaal in Nederland blijft. "De staat heeft gedreigd met een geldboete. Hij kan dus een boete krijgen van tussen de 6000 en 9000 euro. Ook moet hij een half jaar de cel in als hij besluit te blijven. Wellicht werd daarmee gedreigd om hem te ontmoedigen om in Nederland te blijven, maar het is allemaal nog een beetje onduidelijk. Wat hij wel zeker weet is dat hij niet naar Marokko wil."

Interessante verhalen

Los van het verhaal van Ilias komen er nog veel meer interessante verhalen aan bod in het nieuwe seizoen van Danny's Wereld. Zo gaat hij onder andere dieper in op vrouwenmishandelingen, anorexia en (illegaal) gokken. "We zijn momenteel ook bezig met een aflevering over illegaal gokken. Gokken is in het algemeen een groot probleem. Zoveel mensen raken enorme hoeveelheden geld kwijt en het lijkt allemaal normaal te zijn. Verder zijn we net begonnen met het tweede seizoen, dus er volgen nog veel meer toffe afleveringen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie