FunX

Angelo Diop (Rotjoch): "Films maken smaakt naar meer"

  1. Newschevron right
  2. Angelo Diop (Rotjoch): "Films maken smaakt naar meer"

Angelo Diop (Rotjoch) en Dwight Burnet hebben hun eerste echte film uitgebracht! In Cirkels, zoals de korte film heet, acteren onder andere Jayh Jawson, Jeremy Deekman en Samantha Cherish. Vanmorgen deed Angelo een dikke shout out naar de Amsterdamse burgemeester in FunX Start. Reden: "Hij heeft toch het lef gehad om met ons in zee te gaan."

"De Nederlandse film mist nog zoveel"

Cirkels gaat over jongeren die behoren tot de top-600 draaideurcriminelen die burgemeester Van der Laan ooit heeft opgesteld. Hij heeft Angelo benaderd voor dit project. Het maken van de film was een bijzondere ervaring voor de mannen. "We zijn het niet per se eens met het beeld van de Nederlandse film, we denken dat er nog zoveel mist. We wilden het op een nieuwe manier aanpakken."

"Zijn profiel"

Regisseur Angelo geeft aan dat mensen met 'zijn profiel' dit soort kansen niet zo vaak krijgen. Met 'zijn profiel' bedoelt Angelo simpelweg jonge mensen die uit een bepaald milieu komen, zoals hijzelf. Hoewel hij en Dwight ooit in negatievere kringen verkeerden, hebben ze beide een positieve draai aan hun leven weten te geven. "We zijn nu al jaren positief bezig, maar we komen wel uit een andere hoek."

Bekijk de film hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie