FunX

Shanayla en Nikita doneren overgebleven bloemen en vrolijken ouderen op

foto: Shanayla (rechts) en Nikita verzamelen overgebleven bloemen
  1. Newschevron right
  2. Shanayla en Nikita doneren overgebleven bloemen en vrolijken ouderen op

In een tijd waarin je veel negatief nieuws hoort over het coronavirus, heb je af en toe ook een fijn good vibes-verhaal nodig zoals dat van de vriendinnen Shanayla en Nikita. Zij verzamelen overgebleven bloemen van telers om die vervolgens te doneren aan eenzame ouderen om hen op te vrolijken. In Start met Fernando vertelde de 17-jarige Shanayla meer over het initiatief.

Shanayla en Nikita doneren overgebleven bloemen om ouderen op te vrolijken

Bloemen in de prullenbak

Shanayla en Nikita kregen te horen dat veel bloementelers op dit moment bloemen overhebben. Als je je dan bedenkt dat die waarschijnlijk allemaal in de prullenbak gaan eindigen, is dat zonde natuurlijk. Shanayla: "Vooral in deze tijd dat we voor elkaar moeten zorgen. Dus we hadden zoiets van: daar gaan we wat mee doen."

Scootertje

De twee dames gingen op hun scooter langs verschillende telers, maar verwachtten niet dat het zó goed zou uitpakken. Een scootertje was niet genoeg om al die bloemen te vervoeren. "We belden Nikita's moeder die met haar auto kwam. We hadden niet verwacht dat we zoveel bloemen mee zouden krijgen. [...] Het was niet normaal hoe vol de auto met bloemen zat."

Met z'n allen

De bloemen worden voornamelijk geleverd aan bejaardentehuizen waar die vervolgens uitgedeeld worden. Omdat Shanayla en Nikita daar niet mogen komen, laten ze een persoonlijke boodschap achter samen met de bloemen. "We dachten: het is wel zo leuk als ze weten van wie het komt. Daarom zit er een foto van ons bij met een leuk berichtje." Bij ouderen die niet in een tehuis wonen, gaan de twee vriendinnen wel persoonlijk langs.

"We hopen mensen te laten zien dat we deze periode met z'n allen kunnen doorstaan. Dat je mensen kan inspireren met wat dan ook, al koop je maar één bloemetje voor iemand of maak je een kaart voor iemand. Daarmee maak je ook gewoon impact en kan je heel makkelijk anderen bereiken."

Shanayla en Nikita doneren een bloemetje aan oudere vrouw.

Ster advertentie
Ster advertentie