FunX

SPOKEN: fosfaattekort zorgt voor honger

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: fosfaattekort zorgt voor honger
De wereld zoals we die kennen wordt van allerlei kanten bedreigd. Echter over de grootste bedreiging hoor je het minst: het dreigende fosfaattekort. Fosfaat is nodig om voedsel te kunnen verbouwen en het is een belangrijke bouwstof voor ons lichaam. Manu gaat in gesprek met kunstenares Tinkebell en Wouter de Heij van het innovatieve voedselbedrijf TOP BV.

Tinkebell en Wouter ontmoetten elkaar in 2012 waarbij Wouter, Tinkebell op de hoogte bracht van het fosfaattekort. Tinkebell maakte er vervolgens de documentaire “Save Our Children” over. Wouter geeft aan dat het fosfaattekort nog deze eeuw voor drastische veranderingen gaat zorgen: “over 120 jaar hebben grote groepen mensen op deze aarde geen toegang meer tot voedsel.”Duidelijke Taal: Mo Anouar
8 juni is door de mannen van het woordkunstplatform Subliem uitgeroepen tot de Dag van de Verworpeling. Mo Anouar van Subliem werd vorig jaar meerdere malen onterecht lastig gevallen door de politie. Ze organiseerden een mars met een aantal schrijvers en spoken-word artiesten door de wijk in Den Haag waar het machtsmisbruik vorig jaar plaats vond. Ondanks dat Mo geen traantje heeft weggepinkt, maar vooral veel heeft gelachen met de mensen die in de mars meeliepen, kondigt hij zijn favoriete lyricale song aan: So Many Tears van 2Pac.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201406082100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Common Ft. Kanye West – The Food
James Fauntleroy – Fertilizer
Spearhead – Food For The Masses
Ol’ Dirty Bastard – Dog Shit
Bob Marley – Them Belly Full (But We Hungry)
2Pac - So Many Tears (Duidelijke Taal: Mo Anouar)
The Pharcyde – Oh Shit
Big K.R.I.T. – I Ain’t Shit
Ster advertentie
Ster advertentie