FunX

Stacktember van start: leef een hele maand van 50 euro

  1. Newschevron right
  2. Stacktember van start: leef een hele maand van 50 euro

Het is 1 september en dat bekent maar één ding: $TACKT€MBER gaat weer beginnen. Ieder jaar in september gaat de challenge van Défano Holwijn van start om te leren hoe je bewuster met geld om kan gaan. Als je meedoet aan de challenge heb je maar een budget van 50 euro voor de hele maand. Hij vertelde er meer over in Start met Fernando.

Maar 50 euro?!

"Het is een maand waarin we de beste versie van onszelf proberen te zijn", vertelt Défano. Misschien schrok je net al een beetje toen je las dat je maar 50 euro uit mag geven in een hele maand. No worries, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Het gaat namelijk om de uitgaven aan 'luxe' dingen. Denk aan uiteten gaan en shoppen, maar ook ongezonde dingen zoals snoep, chips of sigaretten. Dingen zoals je huur, rekeningen, boodschappen en brandstof gaan allemaal niet van je budget af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bewuster met geld omgaan

Défano begon ooit met $TACKT€MBER om meer bewustzijn te creëren over het belang van sparen. "We worden in deze tijd veel gepusht om geld uit te geven. Ik ben er altijd wel mee bezig geweest. Je moet altijd wel een buffer hebben en ik vind het belangrijk om goed met geld om te gaan."

Behalve bewuster worden over geld sparen, heeft $TACKT€MBER nog een ander belangrijk doel voor Défano.

"Ik vind het heel belangrijk dat mensen beseffen dat er andere mensen zijn die bijvoorbeeld met 50 euro per week moeten leven. Die moeten dan letterlijk alles met die 50 euro doen en dat is nog veel zwaarder. Om je daar bewuster van te worden, is het belangrijk om zelf een beetje mee te maken hoe dat is."

Wacht even! En daten dan?

PS: Wat Défano heel erg opvalt, is dat heel veel mensen aan het begin van september ineens allerlei dating-plannen hebben. Veel van hen raken in de stress en zijn bang dat hun dates niet door kunnen gaan door $TACKT€MBER. Gelukkig staat Défano ready met advies. "Je mag natuurlijk gewoon boodschappen doen. Haal dan wel goede dingen zoals druiven of een watertje. Ga lekker wandelen en picknicken. Wees creatief."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie