Naar homepage
FunX

Amy start inzamelingsactie voor uitvaart doodzieke Rotterdamse Eva

  1. Newschevron right
  2. Amy start inzamelingsactie voor uitvaart doodzieke Rotterdamse Eva

Amy heeft alles op alles gezet om haar vriendin Eva te helpen. De 31-jarige vrouw uit Rotterdam heeft baarmoederhalskanker en zal het einde van het jaar niet meer halen. Ze heeft geen uitvaartverzekering en daarom is Amy een geldinzamelingsactie gestart. Het opgehaalde geld gaat naar een mooie uitvaart, zodat Eva's partner en drie kinderen op een waardige manier afscheid van haar kunnen nemen. Amy vertelde er alles over in Jouw Stad Rotterdam.

Inzameling

Aanstaande zondag wordt er in Rotterdam vijf kilometer gelopen om geld in te zamelen. De loop wordt afgesloten met een gezellige barbecue en een loterij. Daarnaast kan er nog steeds gedoneerd worden via deze link.

Baarmoederhalskanker

Eva heeft baarmoederhalskanker gekregen door het (redelijk onbekende) HPV virus. "Ik ben erachter gekomen toen het te laat was", vertelde de vrouw vorig jaar bij Stanvaste radio. Eva ging met klachten als doorbraakbloedingen en pijn tijdens de seks naar de huisarts. Meerdere keren werd ze afgeschreven, maar uiteindelijk werd er in 2014 toch een uitstrijkje bij haar genomen.

Tumor

Naar aanleiding van de uitslag volgden er meer onderzoeken waaruit uiteindelijk bleek dat er een tumor in haar baarmoeder zat. Het plan was om de tumor operatief te verwijderen, maar dat bleek toch niet te kunnen. Eva moest alsnog chemo's en bestralingen ondergaan. In juni 2016 werd Eva opnieuw heel erg ziek. Helaas bleek na velen onderzoeken dat de kanker was uitgezaaid en de artsen niks meer voor haar konden betekenen.

Bekendheid

"Ze kunnen mij niet meer helpen. Ik ga dood. Voor mij is het klaar, maar dat betekent niet dat dat voor anderen ook zo hoeft te zijn." Eva hoopt dat er meer bekendheid over HPV en baarmoederhalskanker komt, omdat het in veel geval voorkomen kan worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie