FunX

Bierbrouwers Do en Tessel: ''Bier blijft mannelijk, maar er is ruimte voor vrouwelijke invloed''

  1. Newschevron right
  2. Bierbrouwers Do en Tessel: ''Bier blijft mannelijk, maar er is ruimte voor vrouwelijke invloed''

Bier drinken... Het wordt nog steeds gezien als iets dat weggelegd is voor de échte man. De zussen Do en Tessel de Heij besloten de stereotypes overboord te gooien en hun eigen biermerk te starten: 'Gebrouwen door Vrouwen'. Do kwam langs bij Eva in WorX om te vertellen over haar liefde voor bier.

bierexplosie

De liefde voor bier bestond al een tijdje, maar Do wist in eerste instantie niet dat je het ook zelf thuis kon brouwen. Hoewel haar eerste eigen biertje heerlijk proefde, is het ook wel eens goed misgegaan bij het binnenshuis brouwen.

''Er ontplofte vijftien liter bier midden in de woonkamer. Het rook naar de kroeg van gisteren.''

Vrouwelijke invloed

Het vrouwenbier is te krijgen in verschillende café's in Amsterdam, maar ook op enkele plekken in China. De twee zussen moesten al snel groeien, dus vorig jaar besloten ze hun baan op te zeggen en volledig voor het brouwen te gaan. Als vrouw val je natuurlijk wel op in een overwegend mannelijke wereld en ook dat heeft voordelen: er is veel media-aandacht en er zijn verschillende café's die het willen proberen. Ze hopen dat hun bier binnenkort in heel Nederland bekend en geliefd zal zijn.

''Het was te leuk om te stoppen. De bierwereld is overwegend mannelijk, maar toch is er wel ruimte voor wat vrouwelijke invloed.''

Ster advertentie
Ster advertentie