FunX

‘Tanja Nijmeijer is een terrorist’

  1. Newschevron right
  2. ‘Tanja Nijmeijer is een terrorist’
De Nederlandse Tanja Nijmeijer vecht al 10 jaar voor de Colombiaanse FARC. Ze heeft toegegeven dat ze betrokken was bij (minstens één) aanslag van de rebellenbeweging. Haar familie vindt het heel erg om haar poserend met wapens op de foto te zien. Maar Tanja strijdt (naar eigen zeggen) voor de rechten van mensen op het platteland van Colombia. Maakt dat haar een vrijheidstrijder? Of is Tanja gewoon een terrorist? Luisteraar discussieerden hierover in CritiX.

Stelling
Op FunX.fm stond de stelling: ‘Met wapens opkomen voor je idealen maakt je een vrijheidsstrijder, geen terrorist.’ Zo’n 60% van de stemmers was het er mee eens.

Reacties
Henk: Tanja Nijmeijer is gewoon een terrorist en moet berecht worden.
Tim: Tanja Nijmeijer is een vrijheidsstrijder. Een terrorist is wat anders.
Kemal: Een terrorist heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te vermoorden in de korte tijd dat die nog te leven heeft. Een vrijheidsstrijder vecht voor zijn/haar land.
Djina: Straks hebben we onze eigen ‘knuffelterrorist’, want nu laten ze beelden van haar zien waarop ze lachend, rappend en vrolijk praat. Dat lijkt toch niet op een terrorist?
Angelo: Martin Luther King was een vrijheidsstrijder, Tanja niet.

CritiX
In de radioshow CritiX sprak Q-Bah met Constant Hijzen. Die doet onderzoek naar inlichtingendiensten en terrorisme voor de Universiteit Leiden. Hij vertelde o.a. over Tanja Nijmeijer:

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67499645&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
CritiX is er van maandag t/m donderdag (21.00-23.00 uur). Meepraten in de show? Mail je naam en telefoonnummer naar critix@funx.nl
Ster advertentie
Ster advertentie