FunX

Fit en Tourist doen 'Adieu' LIVE in Start

  1. Newschevron right
  2. Fit en Tourist doen 'Adieu' LIVE in Start
MC Fit en de Vlaamse rapper Tourist LeMC deden vanochtend hun nieuwe track Adieu LIVE bij Fernando in Start. Het tweetal ontmoette elkaar tijdens een evenement van TopNotch en LeBowski Achievers en Tourist wist daar al direct dat hij met Fit wilde samenwerken:"Ik liet Top Notch weten dat ik met hem wilde werken op mijn nieuwe album en zij legden de link al snel."De klik
Die samenwerking ontstond dus dankzij Top Notch en volgens MC Fit was dat een goede match waardoor iets totaal nieuws ontstond: "Het maakt deel uit van Puma FastForward en we gebruikten geen beats die al klaarlagen, maar we begonnen vanaf nul. Tourist kwam met een opzetje en een gitaarsample. Toen heb ik gitaar gespeeld en hij had een idee voor een hook. De rest ging vanzelf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Nederland / België
Tourist LeMC staat onder contract bij Top Notch en strijdt onder hun vlag in België met de nieuwe EP Bilan. In Antwerpen en omgeving gaat het goed, maar daarbuiten wil hij nog bekender worden. Natuurlijk wil de Vlaamse toerist ook in Nederland hits scoren, maar daar moeten nog wat stappen voor gemaakt worden: "Ik ben hier nog niet eens klein, dus ik moet nog klein worden en dan pas kan ik groot worden."

Één markt
MC Fit denkt dat er genoeg te halen valt voor Belgen in Nederland en andersom. Als het aan hem ligt ontstaat er één markt, één grondgebied, zodat het gebied voor Nederlandstalige artiesten groter wordt: "Dan hoeven we niet steeds hetzelfde rondje te rijden in Nederland."

Nieuwe Fit video
Wat maar weinig mensen weten is dat MC Fit onlangs naar Suriname vloog voor een nieuwe videoclip. Zijn zoontje Jaïr die ook mee naar de studio was, speelt daarin de hoofdrol. "We hebben in het binnenland gefilmd, maar ook in volkswijken, omdat het mooi bij het nummer past." Het 10-jarige zoontje van Fit ken je misschien al, want hij is in verschillende videoclips van de rapper te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie