FunX

CritiX: 'Politie moet zo min mogelijk doden'

  1. Newschevron right
  2. CritiX: 'Politie moet zo min mogelijk doden'
"Een dode door een politiekogel moet af en toe best kunnen". Dit was een uitspraak van voormalig politieagent Hero Brinkman, die onlangs de PVV verliet en met zijn Onafhankelijke Burgerpartij mee wil doen aan de aankomende verkiezingen. Hij komt aan het woord in het net verschenen boek 'De Laatste Schakel, denkers en doeners over de complexiteit van toezicht en handhaving'. Ben jij het met hem eens?

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: 'Een dode door een politiekogel moet af en toe best kunnen'. Ruim 87% van de stemmers was het er niet mee eens.

Reacties

De uitspraak van Hero Brinkman kan te maken hebben met de aankomende verkiezingen, maar aan de andere kant verhardt de samenleving en lijkt het in die lijn een logische uitspraak. Wanneer mag een diender eigenlijk naar zijn wapen grijpen? In de radioshow CritiX sprak Q-Bah met verschillende luisteraars, waaronder een agent en iemand die een opleiding tot politieagent volgt.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44396099&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ook via Twitter en Facebook werd volop gereageerd op de FunX-stelling:
Rianne: Als ze maar de 'bad guy' neerschieten en niet iemand anders.
Tyson: Ze moeten met rubberen kogels schieten.
Nora: Nee, niemand verdient het om de sterven door een kogel.
Angelique: Als de misdadigers schieten moet de politie terug schieten. Anders niet.
Michael: Als ze in levensgevaar zijn, moeten ze kunnen schieten.

Wat vind jij?

Ster advertentie
Ster advertentie