STER Advertentie
STER Advertentie

Persbericht: FunX blijft best beluisterde radio onder stadsjongeren

Vrijdag 1 juni 2007 - 02:00 uur

ImageDistributie verder uitgebreid

Radiostation FunX staat sinds 2004 onverminderd aan kop onder jongeren van 15-24 jaar in de Randstad. Dit blijkt uit het onderzoek dat de afgelopen weken is afgenomen door INTERVIEW NSS onder bijna 2000 jongeren in de vier grote steden.

Ondanks de toenemende concurrentie onder jongerenzenders weet FunX haar leidende positie te behouden. Vooral Caz en Slam FM hebben met hun formatwijzigingen terrein gewonnen met een weekbereik van respectievelijk 18% en 17% (15-24 jaar). Verder is er een opvallende stijging te zien in het bereik van Fresh FM. Radio 538 levert in de leeftijd tot en met 24 jaar wat in, maar heeft haar positie in de leeftijdscategorie 25-34 jaar versterkt. FunX programmadirecteur Mezen Dannawi: “we bestaan dit najaar vijf jaar. De toenemende belangstelling van andere media voor stadsjongeren maakt ons trots, maar zorgt er ook voor dat we na vijf jaar scherper moeten opereren dan ooit.”

De distributie van FunX wordt de komende maanden verder uitgebreid. Vanaf vandaag is het station te beluisteren via digitenne met landelijke dekking en in de provincies Groningen en Drenthe wordt de zender toegevoegd op de kabel van exploitant Essent. Verder zendt FunX van 14 tot en met 17 juni in Tilburg uit op de evenementenfrequentie 107.2 FM. De live uitzendingen staan in het teken van Festival Mundial. 

Het luisteronderzoek is, in opdracht van FunX, uitgevoerd door onderzoeksbureau INTERVIEW NSS. Bijna tweeduizend jongeren in de leeftijd 15 tot 35 jaar uit de stadsregio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn face-to-face ondervraagd over hun luistergedrag. De steekproef is na weging representatief voor de jongerenpopulatie in de grote steden op leeftijd, geslacht, opleiding en culturele achtergrond. Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel