FunX

Puri over zijn internationale succes met Coño: "Jason Derulo zei via dm dat ik hem moest bellen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Puri over zijn internationale succes met Coño: "Jason Derulo zei via dm dat ik hem moest bellen"

In de nieuwe FunX-reeks Beats Tikken Met gaat FunX-dj Cartiez langs bij verschillende producers van grote hits om te checken hoe zij in de studio te werk gaan. Deze keer gaat hij langs bij Puri, die je kunt kennen van de monsterhit Coño. De producer vertelt precies hoe de track tot stand is gekomen en hoe Jason Derulo hem voor een feature vroeg.

Het succes van Coño

In 2017 zorgde producer Puri met zijn nummer Coño voor grote naamsbekendheid. Samen met Adje en Jhorrmountain wist hij een aantal keer platina te gaan met het nummer. "Ik was die beat aan het maken en toen kwam mijn mattie binnenstormen van 'Wat is dit? Dit gaat kwijt'. Er kwamen een paar mensen in mijn studio, die vroegen of ze de beat mochten hebben." Uiteindelijk haalde Jhorrmountain de track, maar duurde het iets langer voordat Adje erop stond."Adje stond eerst niet op de track en mijn manager had daarvoor een sessie met hem opgezet, waarin ik eigenlijk een hele andere track met hem had gemaakt. Toen zei mijn manager dat ik de vocalen van Adje op deze beat moest gooien. Het klonk gewoon te sick. Mijn manager liet het toen aan Adje horen, maar hij vond het echt helemaal niets." Na een lange studiosessie was ook Adje overtuigd over zijn deelname aan het nummer en kwam de uiteindelijke versie van Coño tot stand.

Jason Derulo

Maar daar bleef het niet bij: tijdens de coronaperiode ging de hit namelijk weer helemaal viraal op TikTok. Dit zorgde voor een heleboel streams, maar ook internationale aandacht die er in resulteerde dat Jason Derulo op de remix wilde staan. "Jason Derulo was toen erg actief op TikTok en pakte al die hitjes. Coño stond toen vijf of zes weken op nummer 1. Hij stuurde mij toen een DM met zijn nummer en 'bel me'. Jason Derulo was op dat moment in LA en toen ik hem belde, was het nacht. Hij zei 'bro I love your song' en vertelde dat hij iets had opgenomen op de beat." De rest is geschiedenis, want de remix met de zanger kwam uit en behaalde meerdere keren platina.

De gehele aflevering is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie