Video

Thez over opkomst als producer: "Esko begon me in de gaten te houden en de rest is geschiedenis"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Thez over opkomst als producer: "Esko begon me in de gaten te houden en de rest is geschiedenis"

In de nieuwe FunX-reeks Beats Tikken Met gaat FunX-dj Cartiez langs bij verschillende producers van grote hits om te checken hoe zij te werk gaan in de studio. In de eerste aflevering gaat Cartiez langs bij Thez in Huize Feniks, de studio van Esko. Thez vertelt onder meer over zijn opkomst als producer en hoe hij Esko heeft ontmoet. Ook komt Josylvio langs in de studio, die vertelt over zijn vele samenwerkingen met Thez en hoe de hit Hosselaar tot stand kwam.

The Blockparty

Wat velen niet weten is dat Thez al sinds 2014 beats maakt. De producer vergaarde echter pas bekendheid toen hij met de mannen van The Blockparty, bekend van de hit HUTS, begon op te trekken. "Ik ging veel met The Blockparty mee naar optredens", vertelt hij. "Ze hadden in 2019 heel veel shows en die MC was een goede vriend van mij. Vervolgens leerde ik de dj kennen en kort daarna gingen we vaak naar de studio. Ik was verantwoordelijk voor de meeste producties van The Blockparty die er toen aan zaten te komen. Die tracks kwamen allemaal bij Esko terecht. Hij begon me vervolgens in de gaten te houden en de rest is geschiedenis."

Hosselaar

Aangezien Josylvio bij het label van Esko onder contract stond, duurde het niet lang voordat de rapper de beats van Thez hoorde en met hem samen wilde werken. De samenwerkingen tussen de twee leverden vele bangers op, waaronder de hit Hosselaar. "Ik weet nog dat we Hosselaar maakten. Ik kwam random de studio binnen. Volgens mij was Ashafar toen bezig met opnemen. Ik rende de studio in toen ik die beat hoorde en zei: 'Ey, aan de kant man'. Die track ging uiteindelijk wel gek en leverde ons ook een gouden plaat op."

De gehele aflevering is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie