FunX

Jaron over stemmen: “Politiek is een poppenkast, maar wij kiezen wel de poppen”

foto: YouTube- FunX
  1. Newschevron right
  2. Jaron over stemmen: “Politiek is een poppenkast, maar wij kiezen wel de poppen”

In een nieuwe aflevering van It's Complicated neemt Jaron Blonk van Represent Jezelf plaats op de bank bij Mahi en Jayh. Met de verkiezingen in het vooruitzicht beantwoordt het drietal de vraag: Hoe stem je niet? Zo bespreken ze wat er gebeurt als je blanco stemt en leggen uit waarom het belangrijk is om je in de politiek te verdiepen.

Weinig vertrouwen

Jaron begrijpt dat mensen zoals Jayh weinig vertrouwen hebben in de politiek, maar hij benadrukt ook dat het voor de jongere generatie enorm belangrijk is om te stemmen. "We letten te veel op de poppetjes omdat we de leider niet goed vinden, terwijl de voorpersoon niet het belangrijkste is. Het gaat erom waar een partij voor staat en waar zij voor strijden" ,zegt hij. Volgens Jaron zouden 18- tot 30-jarigen, als ze allemaal zouden stemmen, ongeveer een derde van de zetels kunnen bezetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meepraten

Volgens Jaron kunnen we door te stemmen verandering teweegbrengen. "Er worden gesprekken gevoerd over de toekomst van ons land, maar we hebben geen stoelen aan tafel omdat we niet komen opdagen. Daarom vindt Represent Jezelf het belangrijk om te benadrukken dat we in ieder geval aan tafel moeten komen. Als we namelijk niet aan tafel zitten, kunnen we sowieso niet meepraten."

Ster advertentie
Ster advertentie