FunX

Hier moet je op letten tijdens bungeejumpen in het buitenland!

  1. Newschevron right
  2. Hier moet je op letten tijdens bungeejumpen in het buitenland!

"Het blijft altijd een risico natuurlijk. Bij elk bungeejumpcentrum in de wereld denk ik. Maar ik denk dat westerse landen over het algemeen toch wel strengere veiligheidseisen hebben." Dat vertelde de ervaren bungeejumper Mirte Koeleman in de middagshow aan Morad & Jasmine. Ze belden haar naar aanleiding van een 17-jarig meisje dat overleed tijdens zo'n sprong in Spanje.

'Bungee afknappers'
Mirte werkt al tien jaar als ervaren bungeejumper en is algemeen directeur van Bungy Jump Holland, maar ook zij let extra goed op voor het springen. Er is sowieso een heel groot verschil tussen bungeejumpen en de sprong van het overleden meisje in Spanje. "Ropeswing is iets anders dan bungeejumpen. Ik weet ook niet of het aan dezelfde eisen dient te voldoen. Ropeswing wordt gezien als een buitensport en bungeejumpen valt echt ondere extreme sporten."

Als Mirte zelf springt, kijkt ze in ieder geval of de touwen extra goed gezekerd zijn en of alles extra goed vastzit. Maar als je niet zo'n expert bent, dan zijn er uiteraard ook punten waar je op kan letten voordat je de sprong waagt. "Kijk of de website professioneel is en de recensies goed zijn. Bekijk daarnaast ook de youtubefilmpjes van het bedrijf. Daaruit kan je onder andere al opmaken of het een betrouwnaar bedrijf is."

Verboden sprong
Het 17-jarige meisje dat is overleden na het bungeejumpen, had nooit van die brug mogen springen. Het Spaanse ministerie van Transport heeft aan de lokale krant El Diario Montañes laten weten dat dat zelfs ten strengste verboden is.

Ster advertentie
Ster advertentie