FunX

Josylvio: "Wij zijn de allergrootste artiesten van Nederland"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Josylvio: "Wij zijn de allergrootste artiesten van Nederland"

Eurosonic Noorderslag wordt gezien als hét platform voor muziek en dé plek om muzikaal talent te ontdekken. In aanloop naar het Groningse festival werd er volop gediscussieerd over de Nederlandse rapscene. Daarom vroeg verslaggever Ouassima aan bezoekers, maar ook aan Josylvio en Glen Faria wat voor beeld ze hebben van hiphop. Een reportage over de allergrootste artiesten, over de context én over bitches.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Allergrootste artiesten van Nederland

Josylvio noemt de hiphop-, r&b- en dus de urbanscene het allergrootste muziekgenre van Nederland in de FunX-reportage: "Onze scene is het allergrootste muziekgenre in Nederland. Dat is een feit. Dat betekent ook dat wij de grootste artiesten van Nederland zijn, vind ik. Dat is wel zo eerlijk," zegt de Skittle Stacking-rapper.

Balans in je muziek

Josylvio beseft dat je als populaire Nederlandse artiest ook een voorbeeldfunctie hebt en daar probeert de rapper rekening mee te houden. "Ik heb niet vanaf het begin geprobeerd om een jong publiek aan te spreken, maar ik denk dat Ride Or Die en Skittle Stacking allround zijn. Jong én oud kunnen ernaar luisteren. Het hoeft niet altijd grof te zijn, maar ik ben wel gewoon Josylvio. Ik kan mijn uitlaatklep niet ineens beperken." Josylvio laat ook weten wat die balans in muziek hem oplevert: "Ik denk dat als je constant grove teksten gebruikt, je niet op een Noorderslag staat en niet de media-aandacht krijgt die ik nu krijg. Ik denk dat je daar sowieso op moet letten."

Grenzen vrijheid van meningsuiting

Als artiest heeft Glen Faria veel meegemaakt, zowel solo als met de rapformatie Flinke Namen. Hij vindt de vrijheid van meningsuiting een vage lijn, maar zegt dat je nooit bewust iemand pijn mag doen met je teksten: "Vinden vrouwen die hiphop luisteren het een belediging als je bitch roept? Of zijn ze het gewend en zien ze het niet als een belediging? Maar een vrouw die niet uit de hiphopscene komt, kan daar een andere mening over hebben. Als je er niet mee bent opgegroeid, dan snap ik dat het raar voelt."

Ster advertentie
Ster advertentie