FunX

Dit zijn de verhalen achter de dope kicks van Sneakerness-bezoekers

foto: FunX/Farzaadfoto: FunX/Farzaad
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de verhalen achter de dope kicks van Sneakerness-bezoekers

Het grootste sneakerevent van Europa, Sneakerness, vond afgelopen weekend plaats in Rotterdam. Het evenement waar je de dopeste sneakers kunt vinden en sneakerliefhebbers samenkomen om hun passie te delen, trok veel bezoekers met frisse kicks die de show stalen. De volgende gasten trokken speciaal voor dit weekend hun favoriete paar uit de kast en vertelden over hun liefde voor sneakers.

Matheusz (30)

"Ik kom uit Polen. Mijn liefde voor sneakers ontstond toen ik begon met basketballen. Ik draag vandaag Nike Air Max 1 Crepe Hemp. Dit zijn de eerste sneakers waarbij ik door Nike ben uitgeloot. Ik ga hier vandaag geen schoenen kopen, omdat ik aan het sparen ben voor de Air Max 1 Orange Magma. Die komt in december uit."

foto: FunX/Farzaad

Rowan (22) en Sven (25)

"Wij zijn broers en verzamelen samen sneakers. Onze passie is in 2016 begonnen met een Yeezy-raffle, dat is een soort loting waarbij je, als je geluk hebt, de mogelijkheid krijgt om de sneakers aan te schaffen. De schoenen die we dragen, hebben we ook samen gekocht. Rowan draagt nu Nike Dunk Low x Off White. Daar hebben we 450 euro voor betaald. Sven draagt Nike Air Force 1 x Off White. Daarnaast hebben we meerdere sneakers die we niet dragen, zoals de Nike Dunk De La Soul uit 2005. Die zit nog nieuw in de doos en komt er ook niet uit."

foto: FunX/Farzaad

Quote

De meest waardevolle sneaker die ik heb, is 2000 euro waard.

Seppe

Seppe (46)

"Ik woon in Antwerpen. Ik ben begonnen met het verzamelen van sneakers toen ik 12 jaar oud was. Op die leeftijd begon ik met skateboarden. Vandaag draag ik Nike Air Max 98, dat is toch wel mijn favoriete paar. In totaal bezit ik meer dan 100 paar. De meest waardevolle schoen die ik heb, is de Air Jordan 1 Los Angeles Union. Die is nu ongeveer 2000 euro waard."

foto: Funx/Farzaad

Bono (18)

"Ik draag Yeezy Foam Runners. Ik wilde deze heel graag hebben en heb drie of vier keer meegedaan aan een raffle. Helaas werd ik telkens niet uitgeloot. Toen heb ik ze maar tweedehands gekocht voor 200 euro. Mijn liefde voor sneakers ontstond twee jaar geleden, toen een collega van me vertelde dat je geld kon verdienen met het handelen erin. Ik begon ze gewoon zelf te dragen, omdat ik het dope vond. Nu koop ik iedere maand twee of drie nieuwe schoenen en bezit ik in totaal ongeveer twintig paar."

foto: FunX/Farzaad

Quote

Ik ben speciaal vanuit Parijs hiernaartoe gekomen.

Emma

Emma (22)

"Ik ben speciaal vanuit Parijs hiernaartoe gekomen samen met mijn vriend. Ik draag de Nike Air Jordan 1 Maison Chateau Rouge. Deze schoenen zijn heel speciaal voor me, omdat mijn vriend ze voor me gekocht heeft. Zijn liefde voor sneakers ontstond toen hij Nike's zag met bloemen erop. Dat was destijds vrij uniek. Toen heb ik hem geïntroduceerd aan Air Jordans en sindsdien hebben we onze gezamenlijke passie verder ontwikkeld."

foto: FunX/Farzaad

Stacey (23)

"Ik heb de Nike Dunk Low Olive Green aan. Deze schoenen heb ik hier vandaag gekocht voor 200 euro. Ik moest ze echt meteen aan doen, want als je mijn andere schoenen zag, zou je me echt uitlachen. Ik heb nu nog niet superveel sneakers, maar ik wil me steeds meer verdiepen in de sneaker culture en er meer over leren. Ik vind mooie schoenen namelijk echt belangrijk, het kan je outfit maken of breken."

foto: FunX/Farzaad

Brian (21)

"Ik draag nu de Nike Air Jordan Taxi Yellow Toe. Ik ben jaren geleden begonnen met het verzamelen van sneakers. Ik vond het lauw om dope foto’s op Instagram te posten en kwam via hashtags harde foto’s van schoenen tegen. Toen ben ik me er zelf ook in gaan verdiepen en nu heb ik iets van 50 paar sneakers."

foto: FunX/Farzaad

Quote

Ik begon sneakers lauw te vinden door videoclips van Usher en Chris Brown.

Joël

Joël (24) en Ashley (22)

"In totaal heb ik iets van 15 paar sneakers. Ik begon de schoenen lauw te vinden door videoclips die ik checkte, van bijvoorbeeld Usher en Chris Brown. De Jordan 3 Retro’s die ik nu draag, heb ik gekregen van mijn vriendin. We vinden het leuk om onze outfits te matchen, dus zij heeft ze zelf ook."

foto: FunX/Farzaad

Ster advertentie
Ster advertentie