FunX

Leven balloze mannen langer dan vrouwen?

  1. Newschevron right
  2. Leven balloze mannen langer dan vrouwen?
Testosteron is een sluipmoordenaar, althans dat blijkt uit een recent onderzoek waarin geconcludeerd wordt dat mannen daardoor minder lang leven dan vrouwen en eunuchen. Dat betekent dus dat een man zonder ballen langer leeft dan een man die ze wel heeft. Fernando sprak vanochtend met top-uroloog Bart Schrier en vroeg hem of dit mogelijk is.


Het Bart Schrier zeer onwaarschijnlijk dat je zonder testosteron langer leeft, maar er zijn volgens hem genoeg manier om ouder te worden. "Ik denk niet dat dat het waard is. Langer leven lijkt wel belangrijk, maar ik denk dat de kwaliteit van leven veel belangrijker is. Gezond oud worden kan je zelf bereiken door niet te roken, gezond te eten en regelmatig te bewegen. Vrouwen worden wel ouder, maar dat komt waarschijnlijk doordat ze beter voor zichzelf zorgen en beter zijn in het vermijden van stress."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61216810&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie