FunX

Fadim Kurt over haatcomments, zwangerschap en kinderen op social media

foto: Instagram: fadimkrt
  1. Newschevron right
  2. Fadim Kurt over haatcomments, zwangerschap en kinderen op social media

Beautyvlogger Fadim Kurt is wel wat gewend op het gebied van online commentaar. De manier waarop ze met haar geloof omgaat tot haar zwangerschap: ze deelt alles en haar volgers hebben dan ook over alles iets te zeggen. In de TopiX-podcast vertelt ze uitgebreid over de leuke en minder leuke reacties, de moeizame weg naar haar zwangerschap en het combineren van haar social media-leven met het moederschap.

Moeizaam

Zwanger worden ging bij Fadim vrij moeizaam. Samen met haar vriend Marvin was ze zo'n twee tot drie jaar bezig totdat het lukte. "Ook met hulp van het ziekenhuis." Dat bracht de nodige onzekerheid met zich mee. "Ik zei heel vaak tegen m'n vriend dat ik me een mislukkeling voelde. Of ik zei: wat nou als het nooit lukt, wil je dan een andere vriendin?" Toen eenmaal bleek dat ze in verwachting was, was de opluchting dan ook enorm. En uiteraard deelde ze die reactie met haar tienduizenden volgers

"Mijn vriend vond mijn volgers nogal irritant."

Haatcomments

Fadim is naar eigen zeggen altijd open en eerlijk over alles en juist dat maakt haar voor velen een makkelijk doelwit om commentaar op te hebben. Zo waren de culturele verschillen tussen haar en haar vriend een groot onderwerp van gesprek, net als de manier waarop ze omgaat met haar geloof. "Als ik een glaasje alcohol drink ondanks dat ik islamitisch ben, zeg ik dat gewoon in plaats van het te verstoppen. Dat vind ik een hele mooie eigenschap, maar dat brengt wel veel discussie met zich mee omdat niet iedereen het ermee eens is."

Zwanger tijdens de ramadan

Fadim doet door haar zwangerschap niet mee aan de ramadan. Ook daar is ze open over, dus ook daar hebben online veel mensen iets over te zeggen. "Dan krijg je dus de zwangere vrouwen die wel meedoen die dan zo'n attitude hebben van: ik vast wel, dus ik ben beter dan jij. Dat vind ik persoonlijk heel raar." Fadim stelt voorop dat iedereen vooral zelf moet weten hoe ze het vasten in combinatie met zwanger zijn aanpakken. Maar zelf wil ze het gezondheidsrisico niet nemen. "Persoonlijk vind ik het niet verantwoord."

Desondanks lijkt er momenteel gelukkig een positievere vibe te hangen in haar commentsectie: "Sinds mijn zwangerschap heeft het een positieve wending gekregen. [...] Mensen zeggen: 'Ik had altijd een hekel aan je, maar sinds je mededeling heb ik een ander beeld van je. Ik wil mijn excuses aanbieden.'"

Kind op social media?

Naast de populaire Facebookgroep Fadim's Beautyspace, die inmiddels bijna 150.000 leden heeft, heeft Fadim ook een succesvol YouTube- en Instagramkanaal. Haar social media-leven is inmiddels haar fulltimebaan. In hoeverre ze haar kindje daar straks ook in mee gaat nemen, weet ze nog niet. "Ik denk niet dat ik een Instagramaccount voor haar zou maken. Maar ik wil het wel in de vlogs voorbij laten komen."

Jonge kinderen op YouTube en Instagram laten zien, levert vaak kritiek op. Ergens vindt Fadim dat begrijpelijk, maar zolang ze nog heel jong zijn, ziet ze er de ernst niet zozeer van in. "Natuurlijk als mijn kind een eigen karakter krijgt en ze zegt: mama ik wil dat niet, natuurlijk zou ik het dan niet doen. Maar een kind van één, hoe erg kan die dat later vinden?"

Ster advertentie
Ster advertentie