Naar homepage
FunX

Nathan (24) organiseert voetbalreizen: "Ik reis regelmatig naar Engeland of Spanje"

  1. Newschevron right
  2. Nathan (24) organiseert voetbalreizen: "Ik reis regelmatig naar Engeland of Spanje"

Hoeveel verdien je, welk bedrag staat er op je spaarrekening en waar geef je het meeste geld aan uit? Iedereen besteedt zijn geld op een andere manier. De meeste mensen praten hier liever niet over, omdat ze hun geldzaken privé willen houden. In FunX Money Moves doen jongeren wél een boekje open over hun financiële situatie. Deze week vertelt de 24-jarige Nathan* zijn verhaal.

INKOMEN/UITGAVEN

Naam: Nathan
Leeftijd: 24
Studie: Sport en Bewegen Niveau 4 (geen diploma behaald)
Werk: Medewerkers Sportreizenorganisatie (40 uur p/w)
Woonsituatie: Bij ouders
Netto inkomen: €2280
Nu op betaalrekening: €520
Spaarrekening: €17000
Schulden: Geen

Maandelijkse vaste lasten:
Zorgverzekering:
€135
Telefoon: €28
Auto: €50
Scooterverzekering: €27
Netflix: €12
Spotify: €10

Hey Nathan, thanks dat je ons een kijkje in je portemonnee geeft. Waarom ben jij zo open over je financiën?
"Ik denk dat ik anderen wat kan meegeven over sparen. Ik probeer altijd wat aan de kant te leggen. Daar ben ik van jongs af aan al mee bezig."

Je hebt ook al een flink bedrag op je spaarrekening staan! Hoe kom je daaraan?
"Mijn ouders hadden al voor mij gespaard en dat toen ik 18 was mocht ik dat zelf beheren. Ik had zelf ook al gespaard. Ik had al vanaf mijn vijftiende bijbaantjes. Inmiddels werk ik nu drie jaar fulltime en er komt best wat binnen, dus ik blijf sparen.

Jij hebt best een bijzondere baan, wat doe je precies?
"Ik werk bij een bedrijf dat sportreizen naar het buitenland organiseert. Ik heb het kopje voetbal in handen. Als je dus een buitenlandse voetbalwedstrijd wil bezoeken, bel je mij op en dan regel ik de vlucht, het hotel en de wedstrijdkaarten. Daarnaast organiseer ik ook trainingskampen voor amateurclubs."

Dat klinkt denk ik voor velen als een droombaan?
"Het is superleuk. Ik ben de hele dag met voetbal in de weer. Ik mag soms ook mee als reisleider met de groepsreizen. Ik ga dus regelmatig naar Engeland of Spanje. Afgelopen week zat ik nog met een groep op Anfield bij Liverpool. Toen ik terugkwam kreeg ik berichten dat ze me eeuwig dankbaar zijn. Ze vonden het perfect, alles was goed geregeld. Dat geeft me voldoening. Ik word er erg blij van als mensen vinden dat ik goed werk aflever."

Ben je ook tevreden met je salaris?
"Ja. Ik heb geen diploma en verdien toch 2280 euro. Persoonlijk vind ik dat ik niet mag klagen. Ik ben zelf superblij. Het kan natuurlijk altijd hoger. In mijn vakanties werk ik daarom soms nog bij op evenementen. Ik hou gewoon van werken, als het schema het toelaat."

Waarom heb je eigenlijk geen diploma?
"Sport en bewegen leek me in eerste instantie een leuke studie, maar in het tweede jaar kwam ik erachter dat de opleiding niet voor mij bestemd was. Ik wilde het wel afmaken, maar toen kreeg ik het aanbod voor deze baan en besloot ik te stoppen."

Door het coronavirus zijn er veel wedstrijden en events afgelast. Ben je bang dat het bedrijf waar je werkt hierdoor in de problemen kan komen?
"Ik denk niet dat het bedrijf eraan ten onder gaat. Het is lastig te zeggen hoe het gaat lopen, maar het moet wel goed komen. Over een tijdje zijn er weer mensen in het publiek toegestaan. Maar mocht het echt zover komen, dan heb ik in ieder geval geld achter de hand."

Waar geef jij het geld dat je niet spaart het liefst aan uit?
"Aan vakanties denk ik toch wel. Als ik de tijd heb dan probeer ik af en toe een stedentripje te pakken of een vakantie naar Dubai. Daarnaast ga ik af en toe uit eten. Ik ga bijna nooit meer uit in Nederland, maar wel een paar keer per jaar in buitenland en dan geef ik soms wel eens 300 euro uit. Dan ben ik met neefjes of vrienden en dan halen we wel wat flessen."

En kleding?
"Daar geef ik mijn geld wel aan uit, maar ik koop geen dure kleding. Ik heb wel een paar schoenen van 400 euro, maar ook van 40 euro. En die zijn ook gewoon prima. Ik vind dat iedereen in Nederland tegenwoordig heel materialistisch is. Ik ben daar zelf niet van."

Wat zijn je toekomstdromen?
"Ik wil een gezin krijgen en een mooi, groot huis in een nieuwbouwwijk kopen."

Maakt geld volgens jou gelukkig?
"Geld maakt niet gelukkig, maar maakt je leven wel makkelijker. Als ik naar mezelf kijk: ik heb 17000 euro achter de hand en dat heeft mij een gerust gevoel. Als er iets is, kan ik het zonder stress laten repareren. Ik ken mensen met weinig geld die continu in de stress leven. Aan de andere kant gaat het ook niet werken als je wel 8 ton per jaar verdiend, maar niet gelukkig bent."

MONEY MOVES

Ben jij een spender, of spaar je liever voor later? Geef jij je hele salaris uit aan eten of besteed je je money het liefst aan een nieuwe outfit? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd hoe jij met je geld omgaat! Wil jij wat meer vertellen over je financiële situatie? Meld je hier aan!

Meer Money Moves? Je kunt alle artikelen hier terugvinden.

*De gebruikte naam is om privacyredenen gefingeerd. De naam is bekend bij de redactie.

Ster advertentie
Ster advertentie