FunX

"Jij geeft niets om dierenleed!"

  1. Newschevron right
  2. "Jij geeft niets om dierenleed!"
Heb jij een winterjas met een echte bontkraag? Het zou zomaar kunnen, want bont kost tegenwoordig weinig meer. Volgens Amadea van Bont voor Dieren komt dit onder andere door de goedkope productie in China. Veel bekende merken maken daar gebruik van, zodat je ook steeds meer betaalbare jassen ziet met een randje van echt bont. De prijs van bont is dus veranderd, maar de brute afslachting van de dieren voor de zachte vacht, gaat nog steeds verder. Time for some action?

Onprettig bestaan

Onschuldige diertjes worden nog steeds doodgeslagen, vergiftigd of geƫlektrocuteerd voor hun bont. Tel daarbij op dat ze hun leven veelal doorbrengen in piepkleine kooien en je weet genoeg: Dieren die gebruikt worden voor de productie van bont, leiden een onprettig bestaan. Toch lijkt het erop dat we daar niet bij stilstaan.

Stemmen

In CritiX (maandag t/m donderdag 21-23 uur) behandelde Q-Bah de stelling: 'Of het bont dat ik draag echt of nep is, interesseert me niet.' Zo'n 75% van de stemmers op FunX.fm en de FunX-App was het eens met de stelling. Betekent dit dat het de FunX-luisteraars niet interesseert? Tijdens de radioshow kwamen er namelijk hele andere reacties binnen bij Q-Bah:

@sweetseob: "Oneens, nepbont ziet er precies hetzelfde uit maar is toch beter!"
@mariskalabidi: "Waarom echt bont dragen, als nep-bont net zo mooi is?"
@BirdyLuvv: "Gelukkig draag ik geen bontjas."
@dyunajung: "Echt bont, is not done!"
@A_Serenity: "Arme vosjes.. Die wasbeerhondjes in China zijn helemaal zielig."

Wil je checken of jouw kraag van echt bont is? Vergelijk het dan met deze foto's of doe hier de bonttest. Laat ook weten wat jij ervan vindt!

Reacties in CritiX:
Ster advertentie
Ster advertentie