FunX

Remy Bonjasky: "Ik wil de kijkers een topwedstrijd geven"

  1. Newschevron right
  2. Remy Bonjasky: "Ik wil de kijkers een topwedstrijd geven"

Remy Bonjasky, drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix, maakt zich op voor een gevecht tegen Rico Verhoeven. Hoewel hij al een tijdje gestopt is met boksen, kon hij de uitdaging van Rico niet weigeren. Ouassima bracht een bezoekje aan Remy in zijn sportschool en spreekt hem over zijn voorbereiding.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Als je uitgedaagd wordt, moet je het accepteren!"

Uitdaging

Een paar weken geleden daagde Rico iIn het programma Peptalk Remy uit voor een gevecht. Remy vond de uitdaging vreemd, maar besloot hem wel te accepteren. Het begon bij Remy sowieso al weer te kriebelen om in de ring te stappen.

"De kampioen hoort geen mensen uit te dagen. Het is een bevestiging dat hij zich nog niet helemaal kampioen voelt."

topfit

Het lukte Badr Hari niet om Rico Verhoeven te kloppen, maar lukt het Remy wel? Hij is dertien jaar ouder dan Rico, maar noemt zichzelf nog steeds fit. De 41-jarige bokser rookt, drinkt, spuit en slikt niet: "Ik heb een half jaar nodig om echt topfit te worden". Remy traint zo'n vier keer per week, maar hij zal dat de komende weken uit gaan bouwen tot twaalf trainingen per week.

"Mijn lichaam herstelt minder snel, ik heb eerder pijntjes. Ik kan niet doorpushen net als toen ik 25 was. Ik moet nu beter opletten."

Of Remy denkt dat hij gaat winnen? Hij heeft er vertrouwen in: "Ik heb een pak ervaring waar je u tegen zegt!".

rico

"Ik vind Rico een topper", aldus Remy over zijn tegenstander. Hij noemt hem een "conditiebeest", maar vindt het wel jammer dat hij geen echte specialiteit heeft en zijn wedstrijden daardoor niet zo spannend zijn. De mensen willen volgens hem liever een gevecht zien waar er mensen neer gaan. Remy heeft zelf meer dan 50 k.o.'s op zijn naam. Toch is een k.o. niet zijn uiteindelijke doel in de aankomende wedstrijd.

"Tegen Rico wil ik eigenlijk gewoon winnen, dus niet per se met een k.o. Ik wil de kijkers in ieder geval een topwedstrijd gaan geven."

Ster advertentie
Ster advertentie