Naar homepage
FunX

De Telegraaf: Jongeren vinden dat moslims gediscrimineerd worden

  1. Newschevron right
  2. De Telegraaf: Jongeren vinden dat moslims gediscrimineerd worden
HILVERSUM - Ruim de helft van de jongeren tussen vijftien en 35 jaar vindt dat moslims vaker gediscrimineerd worden dan niet-moslims. Precies 50 procent is het helemaal of een beetje eens met de stelling dat discotheken hen vaker weigeren en 57 procent met de stelling dat niet-moslims kansrijker zijn bij sollicitatiegesprekken. Dat blijkt uit een onderzoek onder 538 jongeren door onderzoeksbureau Qrius in opdracht van BNN.

Bijna een op de tien ondervraagden zegt bang te zijn voor de islam door wat hij of zij in de media hoort. Ruim een derde is er niet bang voor en vindt de angst van anderen overdreven. De resultaten vormen de opmaat tot de Ali & Anitaweek die de jongerenomroep en FunX vanaf maandag op Radio 1 brengen. Jongeren met verschillende culturele achtergronden gaan daarin in gesprek over thema's als cultuur, extremisme, discriminatie en seksualiteit.

Uit het onderzoek blijkt verder dat dat bijna 40 procent het helemaal of een beetje eens is met de stelling dat moslims zich vaker dan niet-moslims achter een minderwaardigheidscomplex verschuilen. Van de ondervraagden rekent 6 procent zich tot de islam. Bijna een derde zegt er te weinig van te weten om er een mening over te hebben.

Bron: De Telegraaf
Ster advertentie
Ster advertentie