FunX

Dit zijn alle genomineerden voor de FunX Music Awards 2021

foto: FunX | FMA's 2020
  1. Newschevron right
  2. Dit zijn alle genomineerden voor de FunX Music Awards 2021

Op 18 november is het weer tijd voor de FunX Music Awards. Wie er die avond in AFAS Live met de prijzen naar huis gaat, bepaal jij! De afgelopen weken kon je jouw favoriete artiesten en tracks nomineren in twaalf verschillende categorieën. Alle genomineerden zijn nu bekend en dus is het tijd om te stemmen. Wie er kans maken op zo'n felbegeerde award, check je hieronder.

Artist of the Year - Male

De FunX Music Award voor Artist of the Year is de meest felbegeerde prijs die op 18 november uitgereikt wordt. Vorig jaar ging die prijs in de categorie Male voor de derde keer naar Boef. Dit jaar zijn het Broederliefde, Frenna, Kevin, Murda en Ronnie Flex die kans maken op die titel.

Artist of the Year - Female

Bij de vrouwelijke artiesten was het Numidia die vorig jaar de award voor Artist of the Year in ontvangst mocht nemen. Dit jaar neemt zij het op tegen Latifah, Tabitha, Sarita Lorena en Yade Lauren.

Next Best

Bij FunX krijgen ook opkomende artiesten een podium. Welk nieuw talent maakte afgelopen jaar het meeste indruk? Bully, Cor, Dylisa, KA en Kilate Tesla zijn genomineerd in de categorie Next Best.

Best Singer

De FunX Music Award voor Best Singer ging al twee jaar op rij naar Frenna. Dit jaar is hij opnieuw genomineerd in die categorie, samen met Bilal Wahib, Bryan Mg, Ronnie Flex en Yade Lauren.

Best Video

Ook de artiest(en) met de meest opvallende, creatieve of krachtige videoclip wordt op 18 november beloond. De tracks die zijn genomineerd in de categorie Best Video zijn 501 van Bilal Wahib en Ronnie Flex, 10 Keer van Jonna Fraser en Boef, Het Leven Is Een Trip van Josylvio en Lijpe, Gece Gündüz van Murda en MERO en Altijd Samen van Ronnie Flex.

Best Song

Op welke tune ging jij afgelopen jaar het lekkerst? In de categorie Best Song zijn het Dragon Roll van Frenna, Mansory van Lijpe en Frenna, Praat Met Mij van Kevin, Idaly en Yade Lauren, Vuur van Broederliefde en Henny Op Een Maandag van Chivv en Broederliefde die kans maken op een FunX Music Award.

Best Album

Wiens album wist het meeste indruk te maken? De genomineerden in de categorie Best Album zijn Cho met Chosen, Frenna met Highest, Kevin met Grote Versnelling, Lijpe met Selfmade en Ronnie Flex met Altijd Samen.

Best MC

Ook de rapper met de heetste bars wordt bekroond met een FunX Music Award. De strijd tussen de Best MC's gaat 18 november tussen Lijpe, Kevin, Hef, Josylvio en Boef.

Best Group

Gaat Broederliefde voor het zevende jaar op rij de FunX Music Award voor Best Group binnenslepen? Zij zijn wederom genomineerd, net als Equalz, Qlas & Blacka, Rich2Gether en ValsBezig.

Best DJ

De dj die afgelopen jaar - ondanks de coronapandemie - de meeste mensen uit hun dak liet gaan, verdient daarvoor de FunX Music Award in de categorie Best DJ. Wef won die prijs vorig jaar als eerste dame. Dit jaar is ze opnieuw genomineerd, samen met ChildsPlay, Freddy Moreira, Latu en The Partysquad.

Best Collabo

Welke artiesten bleken een gouden combinatie en maakten samen de Best Collabo? De genomineerde tracks zijn Validé van Bryan Mg, 3robi en SRNO, Henny Op Een Maandag van Chivv en Broederliefde, Samen van Kevin en Yade Lauren, Mansory van Lijpe en Frenna en Scooter van Yssi SB, Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski.

Best Producer

Producers kun je in veel gevallen gerust het brein achter een track noemen: zij zijn verantwoordelijk voor de catchy beats van al je favoriete tunes en verdienen daarom zeker een podium. De genomineerden in de categorie Best Producer zijn $hirak, Jordan Wayne, Spanker, Trobi en Yung Felix.

Wie moeten er volgens jou winnen? Laat het weten en stem!

Erbij zijn?

Wil jij bij de FunX Music Awards zijn en alle uitreikingen en optredens live meemaken? Luister dan naar FunX en maak kans op tickets! Je kunt je ook verzekeren van tickets door ze te kopen via deze link.

Ster advertentie
Ster advertentie